Hoppa till innehåll

VECKAN

Har lite trassel med min admin sida….

Gör ett försök att uppdatera =)

Har haft bra ridflyt under veckan och hästarna har känts fina. Lite extra roligt är det när mina elever nämner att Lanz känns så fin! Jag har nämligen lagt lite extra tid och ridit honom en del under sommaren. Jag gillar Lanz, han har alltid gett mig en väldigt bra känsla och jag tycker han är väldigt rolig att rida.
Första gången jag träffade Lanz var när jag besökte min vän Timo.
Vi var iväg för att äta lunch när det kom en lastbil med en tillridningshäst Timo skulle ha som senare även skulle säljas. Nästa gång jag kom över till Timo (det var även han som fick mig att börja rida för Hubertus, den tyske tränaren jag tränade några år för) red jag lite av hans hästar och då bla Lanz och blev så förtjust i hur trevlig han var att rida.
Det slutade med att jag och Lars köpte honom tillsammans, vilket är ett väldigt trevligt samarbete, det har varit mycket jobb med Lanz men det är en trevlig häst och jag tycker väldigt mycket om honom. Det största problemet har ju alltid varit att han inte vill lastas så jag håller verkligen tummarna för att han kommer älska vår lastbil!!!! Jag hoppas och tror att han skulle göra sig bra på tävlingsbanan.


Fin bild på Lanz som min elev Anna la upp på AP-Ridutvecklings FB sida

En herre till som skulle göra sig bra på tävlingsbanan om han inte hade så mycket pyssel för sig är ju Denzel! Vi gjorde höstens första start i lördags och den var väl så där…
Gulliga Jinnie följde med och körde och hjälpte oss (jätte uppskattat! Tack Jinnie!)
Jag hade en ganska bra känsla på framridningen men när vi väl kom in på banan tog det lite för lång tid innan vi fick start signal och jag blev lite planlös, så när det väl blev dags så hände det något ( Timo som satt på läktaren sa att jag vid startsignal kortade upp stången lite för mkt….) så Denz la tungan över bettet och det kändes hel risigt så jag bröt och gick ut.
Analyserade hela vägen hem och beslöt mig för att sätta på träns och rida igenom programmet hemma. Min vän Sandra kom över med sin häst så vi red tillsammans, vilket var väldigt trevligt och bra när vi kunde slänga ett öga på varandra…


Sandra & Mc Dreamy på besök

Min plan nu, efter lite goda råd från Timo, är att rida enbart på tränsbettet i  minst två veckor och fokusera på övergångar och volter. Jag har lite problem i mina 10 m volter och då speciellt till vänster. Han har svårt att svänga runt och jag kommer på mig själv med att försöka hjälpa honom genom att leda till vänster, vilket tyvärr blir helt motsatt effekt så jag får verkligen påminna mig själv om att ge honom egen balans och hålla vänster handen intill halsen, då blir det mkt bättre!

I fredags fick jag härligt besök av Carolina Gynning och hennes fina dotter Alicia. Carolina tog en tur på Midde.


Carolina Gynning & Midde (Jenny & Alicia i bakgrunden)

…. och i veckan kom även Christoffer över med inramad bild på ett av de fina korten han tog i våras. Till stallet körde han denna underbara bil. Nu kommer jag inte ihåg vad han sa var det exakta årtalet men den är från sent 50-tal/tidigt 60-tal. Love it!!!

Här är några av de bilder Christoffer tagit

besök hans hemsida