Hoppa till innehåll

VÄLKOMMEN TRÄNINGSVÄRKEN

 

Jaha då närmar sig tävlingssäsongen…
dags att komma i form (igen!)!

Även om ridning ger bra träning och man tränar många muskelgrupper behövs det träning vid sidan av för att kunna orka och prestera ännu bättre. Jag brukar säga att jag är månadssponsor till SATS maskiner, vilket tyvärr ligger mycket sanning i! Jag betalar lydigt mitt gymkort varje månad men vet tyvärr knappt hur jag hittar till gymmet! Dags att ta tag i det och nu har jag lyckats hitta en träningskompis som gör att det känns lite mer peppande att gå dit. Så här lyder vår sms konversation efter 3 besök på gymmet, så Ni förstår ju vilken nivå det är på!

Nu ska jag ju inte hänga ut min träningsvän men Ni kan ju förstå hur otränad jag känner mig (ÄR) och dessutom efter nästan två månader med förkylningar och luftrörskattarer då jag nästan inte rört mig något! Träningsvärken är grym! Lägg sen till 2-3 timmars ridning/dag….
Men det är ändå väldigt intressant att hänga på gymmet. Det finns väldigt många olika karaktärer med olika mål med sin träning. När jag stod och stånkade över mina vikter med de små futtiga kg jag försökte träna bröst och axlar med så kom en riktig bjässe, som säkert lyfte minst ca 80 gånger mer än mig och lyfte upp sina vikter med ett stort vrål! Blev nästan lite rädd. Vill man bli så biffig? Går det röra sig med alla dem musklerna? Är det snyggt? Men vad är egentligen snyggt? Tur att vi tycker olika och framför allt vad är en snygg kropp utan en personlighet som strålar?

 

 

 

Ja, jag kan ju konstatera med tanke på vårt träningsvärks gnäll att vi är långt från någon av dessa bilder, men vårt träningsmål ligger nog mer i att få bättre förutsättningar till att prestera i vår vardagliga ridning (och såklart på tävling) än att forma kroppen. Men skulle man få en och annan muskel på köpet så gnäller vi nog inte över det heller. Det är klart man vill ha en snygg och vältränad kropp och visst blir man lite manisk när man väl börjat träna?! Jag kan inte mitt i det här låta bli att tänka på hur många tjejer som känner hets över att ha den perfekta och snygga kroppen och jag hoppas att många, och speciellt  av de yngre tjejerna, som hänger i stallet lägger sin fokus på ridning och hästarna så de inte har ork med att missa måltider eller svälta sig för att komma närmre en kropp de tror att de kommer trivas bättre i. För vem vill hamna här?

Tyvärr är nog ingen lika noga med sin egen mat som med hästens? Kanske dags att göra foderstat till oss själva också?!

Skönhet och ideal kommer alltid vara ett debatterat ämne och hur man än vrider och vänder på det är det nog svårt att vara helt nöjd. Vi pendlar i vikt, vi byter frisyrer och hårfärger men vi får inte glömma att det viktiga måste väl ändå vara att hitta något som vi själva trivs med och som gynnar oss tex genom att öka orken eller känna oss trivsamma i ett plagg vi vill bära. Vi kan eftersträva något vi tror är perfekt men precis som att det är svårt för alla att sitta i en perfekt lodrät sits, är det svårt att vi alla ska se likadana ut för vi är skapade på olika sätt. Tur är väl det för hur ointressant skulle det inte vara om vi såg och betedde oss precis lika allihopa?