Hoppa till innehåll

TRÄNING MED DENZEL

 

I går var jag, Eva och Denzel på äventyr mot Nynäshamn! Äntligen är Hubertus tillbaka i sverige och vi var och tränade. Tyvärr ligger ju Nynäshamn som alla, förutom jag, säkert vet långt, långt bort från Upplands Väsby!!! Så det tog sin tid att åka dit och lite med andan i halsen kom vi fram i sista minuten. När jag ska träna vill jag ha gott om tid till att göra i ordning och rida fram, som jag nämnde härom dagen, men det hann jag tyvärr inte med idag när jag dessutom som vanligt envisades med att ta en extra liten sightseeing tur åt fel håll….
Men det är väl ändå lite märkligt hur man ibland tillsammans med vissa människor lyckas locka fram olika sidor i sig själv! Hubertus är verkligen otroligt duktig på att hitta alla mina trigger punkter och utmana mitt tålamod när jag rider för att sen i nästa sekund plocka fram de bästa sidorna i min ridning och göra mig grymt medveten om vart jag slarvar, vad jag behöver förbättra och vad jag faktiskt gör riktigt bra.

Under ridpassets första kvart hade jag riktig lust att hoppa av och dänga spöt i huvudet på honom för allt känndes riktigt illa. Jo då! Även vi som rider ofta känner frustration och att det går dåligt och befinner oss helt plötsligt i någon form av trotsålder. Nä, jag ska inte tala för andra men jag kan känna så ibland och vill att det ska kännas perfekt när jag rider varav Hubertus kontrade mig med frågan. – Vad är perfekt för dig?

Ja, vad är ett perfekt ridpass? Hur känns ett perfekt ridpass? Jag tror min beskrivning av det perfekta ridpasset är lycka! Ni vet när det känns som om allting bara flyter och inget är svårt någonstans, man rider i en liten bubbla och varje rörelse känns kontrollerad och upplyftande. Man kan närsomhelst gå ur sin rörelse för att göra en annan och man har något magiskt samspel med sin häst. Ett sådant ridpass är en riktig lyckokick. Känslan av fullständigt samförstånd med sin häst. Tänk vilket fantastiskt samarbete vi har med våra hästar. 

 

{youtube}MR6Qk7AdVgE{/youtube} 

….. Jag kom sen ur min trista trotsåldersattityd och fick ett riktigt bra pass med övergångar och en fin framåtbjudning av Denzel. Det är en häftig häst!!! Nästa vecka är han tillbaka och jag lovade att åka hem “and do my homework”!
Ett klipp från början av juni när jag rider Denz

 {youtube}b71-ueb2380{/youtube}

… Det är bra att ha gamla klipp när man kan se på dem att det går framåt!!!Han ser och känns mkt bättre idag och jag har en bättre sits och possition idag när jag sitter på honom jämfört med tidigare. Det känns kul! Ska föröka filma ngt klipp och lägga upp….
Det här är också ett gammalt, men bra klipp:

{youtube}1TgIbiuebkU{/youtube}