Hoppa till innehåll

TRÄNING MED DENZEL

Det har varit en hästig helg och tyvärr “gå-upp-tidigt” helg. Jag är verkligen ingen som njuter av tidiga mornar men det verkar som om allt som har med hästar att göra ska så tidigt. Men det är bara att bita ihop när man ska göra roliga saker och då jag tyvärr inte är någon “gå-och-lägga-sig-tidigt-person” så blir de här tidiga mornarna lite extra omysiga!
I lördags bjöd klubben (stora wäsby FRK) de som ingår i spetsgruppen i dressyr på  träning för Jennie Larsson. Det blev en utflykt till Högdalens gård, vilken inte var helt lätt att hitta till! Tyvärr var det även massa vägarbeten och ännu svårare att hitta och vi hamnade i en brant uppförsbacke med rullgrus som min SAAB sa tvär nej till och när den inte längre orkade uppför och jag satte foten på bromspedalen så gled hela bilen och släpet okontrollerat nerför. Riktigt otäckt eftersom det var diken på båda sidorna och det var med nöd och näppe som jag lyckades manövrera bort släpet från kanten så det inte skulle välta ner i diket. Tur man kör släp ofta! stackars Denzel. Och stackars Susanne som var med mig och var tvungen att sitta bredvid med mitt morgonhumör som inte blev bättre av felkörningar och nära döden upplevelser. Men väl framme tyckte Jennie att jag hade en jätte fin häst i Denzel och det var en trevlig dag med två ridpass och en god lunch som Anneli fixat. Ska nu hem och jobba vidare med att stärka Denz och att få honom mer fram för hjälperna och lite högre i formen så han inte dyker så fort det tar emot lite.
Jag känner även att jag själv måste jobba lite med min egna prestationsångest och att det alltid måste kännas riktigt bra för att jag ska vara nöjd. I bland petar jag nog lite för mkt med småsaker som inte är värda att peta i när det finns större saker att lösa först. Jag måste även lära mig att bara för att min häst för dagen inte går så bra som jag skulle önska så är det inte samma sak som att jag rider dåligt. Det är märkligt hur lätt det är att glömma allt man dagligen säger till sina elever när man själv stöter på patrull…

Fin festlokal, utsikt över ridhuset och med supersnygg häststaty.

Träffade fam Lidbrandt och fina Mowitz

Jennie Larsson

{youtube}ivBvadQfLVU{/youtube}

{youtube}Q7xw19m_ZYg{/youtube}

{youtube}g4mRQ068idk{/youtube}