Hoppa till innehåll

TORSDAGSTRÄNING & BACKYARD BABIES

Lång men rolig dag som började med några lektioner på morgonen och sen en road trip till Arphus och torsdags träning för Per Sandgaard. Lizzan skötte sig exemplariskt idag när det gäller att vara cool. Det var en grävskopa som förde liv några meter från ridbanan och ett gäng hundar som busade och lekte precis bredvid. Det är så skönt med henne att hon inte hetsar upp sig eller är lättskrämd. Jag har svårt att sitta på hästar som kastar sig hit och dit eftersom jag har ganska mkt problem med min nacke och rygg efter en gammal skada som inte är rid relaterad.  I dag kändes hon faktiskt lite trött och seg, hon brukar alltid vara så energisk men det är ju höst och många hästar blir lite loja under pälssättning, så det kan ju vara en anledning.  Det är roligt och inspirerande att rida för Per så jag var snabb att sadla på Denz för en tur när jag kom hem. Han var inte alls rolig idag och tyckte inte heller att mina övningar var särskilt roliga. Det är ju tyvärr så ibland, det går lite upp och ner och då är det viktigt att kunna anpassa sin ridning och lägga den på rätt nivå. Det var tex inte läge att träna mkt samling och svåra rörelser idag utan mera övergångar och böjda spår. Likaväl som vi vill ha roligt när vi rider måste vi se till att ta ansvar för att vi även gör ridpasset roligt och behagligt för våra hästar. Det är, som jag brukar säga, såklart enklare för mig som rider mkt än för någon som bara rider en dag i veckan. Det är klart man är mer angelägen om att hitta den där fantastiska känslan då! För får man en usel känsla så dröjer det en hel vecka till nästa gång…  Mitt tips till er som rider en gång i veckan och känner att det inte riktigt går som ni hade tänkt er, påminn er om att ridning är problemlösning och se utmaningen med att kunna behålla tålamodet och fokusera i stället på att kunna lägga er ridning på den nivån ni är på för dagen. Sänk kraven, det betyder inte att ni rider dåligt utan bara att ni är förnuftiga nog att inse era begränsningar för just det ridtillfället! Det om något, tycker jag, är en av de saker som utnämner en duktig ryttare!

Efter min ridning var det dags att hjälpa Nicke Borg som red sin fjärde lektion och idag hittade han lättridningen riktigt bra och fick ett fint flyt. I bland är det bra att se någon annan rida och jag tackar Anna-Lena som hjälpte oss och visade hur positionen i lättridningen skulle se ut. Jag tycker det är lite extra kul att ha Nicke Borg här eftersom jag gärna rider till rock och då bla Backyard babies där Nicke är sångare och gittarist. Här är en av mina favoriter bland deras låtar som jag gärna poppar högt i ridhuset!

http://www.youtube.com/watch?v=bcEpQAuqq-I&sns=em