Hoppa till innehåll

TISDAG I RIDHUSET

Idag har jag haft en hes men rolig lektionskväll. Mina härliga elever gör mitt jobb väldigt roligt, tack till er! I kväll  har jag dock skällt lite…
Ibland blir det enkla så svårt! En vanlig sak som oftast slarvas med är ridvägarna. En hörnpassering susas förbi  med utåtställd eller rakhäst för att sedan bli en båge i stället för en kortsida, en diagonal vinglas och blir lite    otydlig vart den slutar mm.
Ridvägarna sätter på ngt sätt grunden till ridningen och ger möjligheter till att lösgöra och kontrollera sin häst. Varje hörnpassering är som 1/4 volt där hästen ska vara ställd och böjd och spåra. Jag uppmanar nu alla mina elever att ta de här vägarna på lite större allvar och verkligen vara noga med hur de rids.

Jag brukar ofta säga att man ska försöka göra det svåra enkelt men låt då bli att göra det enkla svårt!!! =)