Hoppa till innehåll

TÄVLINGSSÄSONGEN NÄRMAR SIG

Många har säkert redan kommit igång med sin tävlingssäsong men för mig börjar den i april och det är bra att rida igenom de program som man har spetsat in sig på att tävla. Mitt mål för den här säsongen med Denz är att vi ska kvala upp i MSVB och jag har nu anmält till ngn LB/LA till att börja med och sedan kvalklasserna MSV:C
Idag åkte Denz och jag till Stora Wäsby och red igenom MSVC:1 för domaren Birgitta Bergsten.
Det är kul att visa upp Denz nu för vi får så mkt beröm över att det gått framåt och Birgitta tycker att det är en fin och kunnig häst som tyvärr saknar lite framåtbjudning, vilket är helt sant även om det blivit väldigt mkt bättre… Hon sa även att jag var en bra ryttare och att det var konstigt att jag lyckades behålla en sån prydlig sits när jag får kämpa så mkt med att driva honom framåt. Det är alltid roligt att få beröm! Det fanns ju såklart mkt vi skulle jobba mer på, tex den förvända galoppen var hon inte så imponerad av, vilket jag förstår. Där faller han lite isär eftersom jag i programmet alltid får vågspela lite på om jag törs sätta ihop honom mer och riskera att han lägger in en tvärnit i protest för att han känner att det blir för jobbigt…..
Vad jag nu tänker ta med till de kommande veckornas träningsplan är just den förvända galoppen (vilket jag tränat mkt på under EK träningarna) samt längningarna och upptagningarna.
Nu på fredag är det träning för Eva Karin på Täby och jag känner mig jätte laddad!

Så här ser mina kommande tävlings anmälningar ut:

1 april Örebro fältrittklubb (reserv)

6 april Föreningen Österåkers Sportryttare (reserv)

13-14 april Gnesta

20 april Heby Ryttarförening

21 april Stäket ryttarnas HSF

27-28 april Storvik Ovansjö Ridklubb

På torsdag är det tränarfortbildning på Strömsholm med tema tävlingsuppladdning och coaching på tävling , passar bra!