Hoppa till innehåll

TÄVLINGKVÄLL PÅ STRÖMSHOLM

Vacker kväll och härligt väder att tävla i. Har varit på Strömsholm med Denz och tävlat en MSVC:2a. Han kändes väldigt fin på framridningen och är mkt mer lyhörd för hjälperna och jag känner framför allt att galoppen börjar bli bättre och bättre. Tyvärr blev han alldeles för spänd när han kom in på banan. Denz är absolut ingen tittig häst och brukar nästan aldrig bekymra sig om saker och ting men när det satt ett stort vitt skynke med en stor Strömsholmslogga längs ena långsidan tyckte han att hans gräns gick och skyggade för den och blev jätte spänd vilket naturligtvis gjorde det ganska svårridet idag. Men trots det så känns det ändå så mkt bättre när jag nu tävlar för han står inte mot på samma sätt som innan och jag tycker programmet flyter på. Sen behöver han komma ihop sig mera, han blir lite lång och har svårt att samla upp sig vilket naturligtvis drar ner poängen. Sen har jag fortfarande lite för mkt problem med framåtbjudningen genom hela programmet vilket jag måste jobba ännu mera på, det ligger nog även lite i min styrka att jag inte riktigt orkarhela vägen – mot SATS i morgon!!!
Det blev inte så höga procent idag men jag känner mig ändå nöjd över min prestation och jag gjorde det bästa av situationen.
Per sandgard och Peter Markne var på plats och Per startade en av deras unghästar som var jätte fin. Det var länge sen jag var där så nästa vecka åker jag och Denz och tränar för Per, vilket ska bli jätte kul.

Här är ett klipp från torsdagens tävling som vi gjorde på Järfälla. Här syns det ganska tydligt att han inte riktigt håller i hop utan blir lite lång och springig och jag lite svag i min sits och ridning. Nyttigt att se sig själv, men inte alltid lika roligt ;)

 

{youtube}pCtVWlUR28w{/youtube}

Tills på lördag då vi åker till Södertälje och tävlar ska jag tänka på tygellängden och faktiskt försöka mig på att våga inverka ytterligare lite till så jag får honom lite mer i hop och i en bättre takt. Jag har varit lite för försiktig med att göra det på tävling eftersom han lätt blir lite grinig när han tycker det blir lite för jobbigt och det tar emot och det är då han stannar och blir trock men nu har jag ändå haft några bra rundor så det är dags att våga chansa lite igen och öka kraven….

I morgon är det mötes dags inför kommande tv inspelningar som snart drar igång igen och nu kanske jag får avslöja vad det är vi gör =)


snygga tävlingsskjortan från Mountain Horse och Tävlingsridbyxor från Martha Ridewear


Bild från lördagens tävling i Gnesta


Så här fint var det tidig morgon i Gnesta


I dag på strömsholm


Fika i solen


Nettan & Denz. Tack för att du följde med och sällskapade och hjälpte till, Nettan!