Hoppa till innehåll

SURFED TO LONG…

Även idag har det varit en rolig dag. Sanningen är ju den att jag har ju ett roligt jobb och arbetar med något jag brinner för.
Dressyrkurs var dagens aktivitet och pga sjukdom blev de endast två stycken, så vi hade gott om tid.
Jag gillar när jag har tid att sitta ner med mina elever och vi kan diskutera frågor, tankar, mål och berättelser ur hästlivet. Det gör det så enklare att hitta rätt sätt att instruera och ha klarhet i vad just denna eleven behöver.
Första passet red de tillsammans och efter vi ätit en enkel lunch fick de varsin privatlektion där de tittade på varandra och vi hade en dialog. Både med den som red, men även med den av dem som stod på backen, som också fick i uppdrag att filma. Det är så nyttigt att se sig själv och sitt ridpass! Så nu har jag lite att göra när jag ska överföra detta till mitt youtubekonto. Det tar tid!!!! Vi har ett otroligt segt internet här på landsbygden.

Jag gjorde även ett kort klipp som jag skickade vidare till hästkanalen där jag fått förfrågan om jag vill vara en av dem som videobloggar på sidan. Spännande och kul och lite läskigt faktiskt! Vet inte riktigt om jag gör mig så bra framför kameran så det får bli mest bakom (vilket kanske inte heller är min starkaste sida, men det hamnar ju något på filmen i alla fall!!)

En av mina nya elever sa lite skämtsamt häromdagen att “-Det känns ju lite som jag redan känner dig, då jag läser din blogg” och jag tänkte på det idag, att vi inte värnar om vårt privatliv på samma sätt längre, när allt ständigt ska exponeras på alla möjliga sätt via nätet. Om man ser tillbaka några år så fanns ju inte denna mediala möjlighet, det kan ju vara en av anledningarna.
Jag tänker på alla dessa mer eller mindre intressanta statusuppdateringarna på Facebook och Twitter (och allt vad det nu finns), samt alla dem som “loggar in sig” för att det i nästa sekund skickas ut på nätet precis vart man befinner sig, det går tom att plocka fram en karta och vägbeskrivning dit. Det är tur att vi fortfarande bygger hus med väggar och dörrar så man kan välja när man vill vara anonym och oanträffbar.
Sen finns de dem som ser sin möjlighet till att spela ut sina drömmar om att få vara en helt annan person med ett helt annat liv, genom sina bloggar. Det finns tom dem som tjänar stora pengar genom att lägga ut mode tips och berätta om sina äventyr på tex Stureplan. Någon som har lyckats bra med sin blogg och skapat ett helt företag kring den är  “Blondinbella” . Hon skapade sig ett alter ego som hon skrev om via sin blogg, som snabbt växte och blev en av de mest framgångsrika. Bloggen alltså, vet inte hur det gick med alter egot men det borde även det blivit framgångsrikt via den drivkraftiga skaparen  Isabella Löwengrip.
Genom bloggarna, och internet överlag, går det att skapa många illusioner av hur livet egentligen borde levas och det ges även utrymme för de brustna tonårshjärtana att få utrycka sina känslor och bearbeta sina hjärtesorger. Det finns dejtingtips, matlagningstips, sidor fyllda med glädje och passion, de som vill dela med sig av sin kunskap, ja det finns hur mycket som helst att hitta för den som söker. Tyvärr även en baksida där det även missbrukas det faktum att saker sprids som löpeldar via nätet oavsett om det ligger någon sanning bakom det eller ej.

Ja nu snöade jag in i något helt annat….
Hur som helst, för att göra en kort och egentligen en ganska ointressant tråd, lång och svamlig, så har nog min elev rätt i att man får ta ganska mycket del och lära känna mitt yrkesmässiga jag i denna blogg, så jag hoppas Ni gillar vad ni läser här och jag tycker alltid det är roligt när Ni kommenterar det jag skrivit och har Ni några frågor så svarar jag gärna på dem.
Jag hade hoppats på,  att under detta svamlandet skulle mina youtubeklipp ha hunnit tankas in, men ser att endast 14% är nedladdat, så det får stå och puttra under det som är kvar av natten så lägger jag upp det under morgondagen istället!

Sov gott!