Hoppa till innehåll

STJÄRNORNAS HOPPNING 2011

 

En riktigt tråkig vecka där jag legat däckad i en dubbelsidig lunginflamation. Ignorera inte en förkylning!!! Blir inga roliga konsekvenser, och tid tar det.

Hur som. Uppdatering och främst en tok sen från hela Stockholm Horse Show helgen.

Börjar med en bild på de flesta av deltagarna som tagits av Emilia och som jag tagit av henne. Ni kan läsa mer på www.stjarnornas.se som är den blogg hon skrev inför uppladdningen av stjärnornas hoppning. Jag tror att det är det första året som det inte varit drivis och snö under Globen helgen! helt otrolig höst, eller hur?!

 

På fredagen åkte vi till Globen ganska tidigt.  Det här året var hade jag åtagit mig att även hjälpa till att fixa med Cocktailpartyt som vi har i samband med Stjärnornashoppning. skillnaden detta år var att det var lagt till fredagen i stället för söndagen. På kvällen skulle Queen och Jenny hoppa med i Stjärnstaffeten. Dick var ansvarig försteskötare och han gjorde sitt jobb exemplariskt hela helgen, bättre hästskötare är svårt att hitta =)

 

Stjärnstaffetten vanns av Caroline Af Ugglas och Jessica Kûrten. Queen stannade ut sig på det tredje hindret men jag tycker ändå hon tog arenan, publiken och allt som var runt om väldigt bra.

 

 

 

jenny

På lördagen var jag för en gångs skull och tittade på showen. Det var Dick, jag, Line och Isabelle. Inte helt förvånande så kan jag inte längre koppla in min Iphone tioll datorn och tanka över korten så jag måste maila dem en och en… Så det fick bli i litet format för det tar sådan tid! Samt att de hamnar lite rörigt huller om buller!!! Jag blir galen på att det ska vara så hopplöst för mig att få tekniken att fungera, jag har tålamod med mycket men inte tioll att spendera massa onödig tid framför datorn och det är väl därför det heller inte fungerar?! När jag blåste datorn så försvann mitt Ituneskonto och jag kan inte få det tillbaka?! Ja,ja det är ju iallafall bilder även om de är små!

På söndagen var vi där ganska tidigt. Jag hade tänkt bänka mig framför dressyren men det kom massa annat i mellan, så jag prioriterade om och för första gången på fem år så missade jag hela kuren!
Efter det mötte jag upp Ola och vi träffade Henrik Jonsson för att gå igenom  kvällens upplägg då Ola skulle vara bisittande speaker tillsammans med Henrik.  Vi tyckte alla att det var kul att Ola kom och var med på något sätt n när han inte fick vara med och hoppa.tror nog ändå han kände sig lite sugen när vi gick och kollade på em träningen. Tyvärr han jenny inte till träningen då hon hade en spelning på en mode mässa. men hon fick i stället en väldigt bra hjälp i Dick som började jogga fram Queen för att sedan lämna över till Rolf-Göran Bengtsson som tog sig tid att hjälpa till att rida fram och hoppa Queen inne på arenan.

Erik kände sig laddad och red Mowitz, samma häst som Bygglovs-matte och Björn Bengtsson tidigare har tävlat på.

Erik Segerstedt

Efter träningen hann jag dra med Ola in i Annexet för lite shopping. Ola letade ridvantar till sin fortsatta framtida ridkarriär och jag hjälpte Line att hitta ridbyxor. Det blev ett par jätte fina jeansridbyxor med bling bling. Blev lite avundsjuk faktiskt! Ola spetsade in sig på den senaste Prestigesadeln som årets sadelsponsorer, Sharpman, hade i sin monter. Endast 49.500. Fin julklapp till Bamse?

 

Ola Rapace

Sen var det uppladdning i vår loge inför kvällens tävling.

Erik Segerstedt

Årets vinnare blev Mia Coldheart från Crucified Barbara och två Jenny Och Queen. Super bra ridet Jenny och grattis Mia! Erik gjorde tyvärr om banan och red fel väg men tills dess red han jätte bra och jag tycker han har gjort en jätte bra utveckling under hösten.
Sen var det presskonferens där Jenny Berättade om Roffes ritt på Queen, Erik svor över den missade vägen, Sara var nöjd över sin ritt och Ola lovade komma tillbaka till nästa år.

 

Som avslutning åt vi middag tillsamman på hotellet. Bästa middagsbeställningen var nog underbara Lena Bredbergs, en stor stark och marängswiss…

 

 

Och lite fler bilder….

 

Tack alla inblandade för i år.  Speciellt tack till Mountainhorse.