Hoppa till innehåll

SOL OCH BRA TRÄNING

Jag måste erkänna att jag känner mig helt slut ikväll! Tror jag hade någon form av expressvariant på influensa förra veckan som började med en monster nackspärr och sen blev jag tok trött och sov i ett och ett halvt dygn…..
Var lite matt hela förra veckan efter det och när jag nu ridit alla tre hästarna (+ några bonus) så känns det i hela kroppen! jag har en riktig mördar träningsvärk, så nu vet jag hur ni som inte rider så ofta känner de gånger ni väl rider!

Idag började jag med en morgonlektion och sen joggade jag Lizzan. Hon har gått så bra hela veckan så idag fick det bli ett lugnare pass. det är ändå bra att sitta upp några minuter, Jag tror inte på att låta dem stå helt för det kommer ändå dagar då något inträffar som gör att de vilar och då är det ganska skönt att med gott samvete låta dem göra det.
Sen kom Linda Bengtzing och Lina Hedlund och Nettan och vi körde ett hopppass. Bamse var helt lycklig, han älskar när Lina kommer så han får hoppa!
därefter packade jag in Denz och åkte mot kolbäck och Eva-Karin träning. Fantastiskt väder! Jag gillar att köra bil, det är en skön plats att samla tankarna på.

Det var ett bra pass för EK idag och hon tyckte Denz var väldigt fin redan från början. Vi red delar ur MSVB:4 programmet och fokuserade på linjerna och att jag ska hitta en kraftigare sits i övergången vid enkla bytet. Jag har en illa placerad diskförskjutning i en av ländkotorna som gör att det är så rackarns svårt att sitta emot i just övergångarna. Ibland går det bättre och ibland sämre det beror på hur jag behandlat min stackars rygg för tyvärr blir det inflammationer i den med jämna mellanrum, vilket gör mig grymt frustrerad.
Den lodräta sitsen är en jätte bra “uppfinning” som jag tycker man ska eftersträva så mkt man bara kan men det finns säkert fler med mig som inte har en kropp som är anpassad att sitta i denna minst sagt onaturliga ställning! Där måste man hitta andra lösningar för att komma så nära en lodrät sits som möjligt. Jag har sakta men säkert börjat lära mig att de dagar min rygg inte är ok så får jag försöka acceptera det och göra så gott jag kan men ibland blir jag galen när jag känner vad jag behöver göra men jag får inte kroppen dit! Någon som känner igen sig???!!!
Nåja, idag hittade jag faktiskt ett ganska bra säte i övergångarna och gjorde några riktigt fina enkla byten och några fina byten. Jag är så nöjd med Denz just nu. jag ringde Eva när jag satte mig i bilen och gav både henne och Denz en kärleksförklaring! Tänk vad ett bra ridpass kan få en att bli på strålande humör!!!!

 

Någon som också bidrog till mitt goda humör idag var Brian och dels för att han berättade att Bruno eventuellt kommer 15-17 mars!!! Det vore så kul. Jag har fått massor av bra hjälp från honom när vi har varit i Portugal, men även när han har kommit hit till Sverige. Han har hjälpt mig med både Denz och Didi.
Men han behöver ju lite elever för att kunna hålla träning så jag hoppas att det är fler än jag som vill träna för honom?! Är du intresserad av att ta med din häst hit och träna för Bruno maila till brian@idhorses.se

Bruno & Brian, ett kort från en Portugal visit.

Här är ett gammalt klipp när jag rider fina Talismao, det är inte helt enkelt att bara trava…..

{youtube}D3DNShFXRYE{/youtube}

{youtube}GScXTBn6SZE{/youtube}

Här är ett klipp när jag tränar Didi för Bruno, tyvärr lite dålig filmning.

{youtube}NZj4dUiX50A{/youtube}

Här är ett annat klipp med mig & Didi men den här gången hos Per

{youtube}_9myXN6zneU{/youtube}

 

SOV GOTT!!!!