Hoppa till innehåll

RIDNING OCH VACKRA HÄSTAR

 

Ja, det känns ju i kroppen idag att det var ett tag sedan jag red!
Och jag undrar hur det kommer att kännas i kroppen i morgon?!  Jag som hade tänkt att klä mig i klänning och högklackat och gå på julfest, men hur snyggt blir det när man går lika graciöst som en flodhäst???!!! Men det är det värt för det är så kul att komma igång igen…

Denzel var riktigt, riktigt fin idag. Jag har som plan för de närmaste veckorna att stärka honom ytterligare och jobba med många korta tempoväxlingsintervaller. Jag vill att han ska bli bättre i upptagningarna och även kvickare när jag länger. Jag tycker att trav abetet gick riktigt bra och även om han har det lite jobbigare i galoppen kämpade han tappert på.
På eftermiddagen åkte jag över till Antuna och tränade för Peter med Celine. Vi tog det lite för vad det var, med tanke på att min kondition inte riktigt är på topp efter sjukveckorna. Det blev mycket lösgörande arbete och vi använde oss av skolorna men satte inte så mycket fokus på själva samlingen utan mera i lösgörande syfte. Jag tycker att det är väldigt bra att varva att rida både höger och vänster öppna i tex höger varv. Peter är en bra tränare och han ger mig många bra verktyg och lösningar.
När jag och Celine gick ut från ridhuset kom Brian in med en väldigt snygg Lusitano skimmel, så när jag var klar med Celine var jag tvungen att smyga tillbaka och se den gå.  Brian är duktig för den var mer vild än tam idag. Nu var den inte så gammal och det var bara tredje gången som Brian satt på den.  Jag tycker det är vackra och häftiga hästar och precis som Kyra vill jag också någon gång ha en Lusitano =)

 

{youtube}OW_M9dQa_Zo{/youtube}

 

Det finns många vackra och häftiga hästar och raser…

 

{youtube}lwWl4TVdnc8{/youtube}

{youtube}hUfIQYJ-igk{/youtube}

{youtube}EXbKfXpQIIQ{/youtube}

 

Men ett av de snyggare klippen jag hittade är nog det här:

 

{youtube}T7bQGCdOuMo{/youtube}