Hoppa till innehåll

RIDLÄGER PÅ RUNSTEN EQUESTRIAN

Bilder från vårt ridläger som vi hade på Runsten. Vilken vacker och välskött anläggning! Så roligt att få vara där.

Ola och jag åkte tillsammans ut och jag tog även med Lizz för lite “åka bort” och socialträning.


Lizz tyckte det var super spännande och roligt att få följa med och på eftermiddagen hade hon en egen  show i hagen som de var så gulliga och lånade ut till oss eftersom Lizzan fick myror i benen när hon stod i boxen och kunde inte stå still där inne.

Vackra Lizz

I går fick hon skritta ut i terrängen och idag red vi i ridhuset. Hon är så snäll och duktig jag är jätte glad att vi köpte henne Eva och jag.

Ola, Magdalena och Sara laddar inför det första ridpasset som jag höll på utebanan. Jag la mkt fokus på kontroll, ridvägar och de fick göra volter där de fattade galopp ut ur volten följde fyrkanten och bröt av till trav för att sedan gå in i en ny 10m volt och fatta galopp ur den. En jätte bra övning som jag en gång för länge sedan fick av Siv Birgersson när jag tränade för henne på Leijondal. Tack Siv den har jag haft mkt nytta av både själv och till mina elever genom åren.

Jag tycker det är roligt att Ola ska vara med i år. Han var ju tyvärr tvungen att hoppa av 2011 då han gjorde en roll i Bond. Jag kommer ihåg hans första lektioner, då var det mest ett himla flåsande och svårt med kordinationen. Nu rider han väldigt balanserat och har det mod som krävs för att hoppa i Ericsson Globe. Det är kul att se honom på hästryggen igen och det syns att han tycker det är roligt.


På kvällen grillade vi lite nere vid vattnet och sedan satt vi och pratade och hade jätte trevligt i några timmar för att sedan få den äkta ridlägerkänslan då vi sov över i 3-4 bäddars rum.

I fall någon skulle ha glömt så hjälpte Rickard lite ödmjukt  till att komma ihåg vem det som vann förra året….

När man sover på ridläger så hörs ju allt och eftersom någon i vårt gäng snarkar väldigt, väldigt högt så vaknade jag tidigt och gick ut och det var så vackert ( och så overkligt tidigt!!!) kl 06.00 på morgonen. Tyvärr fångade inte kameran ens i närheten av hur fint det var!

Det var en varm och skön dag i dag när dag 2 på vårt ridläger rullade igång. Idag höll Lena en hopp träning och pass två blev nere på terräng banan där de fick skritta, trava och galoppera genom vatten. Ola var helnöjd i bilen hem och tyckte helt klart att lägrets höjdpunkt var att få galoppera genom vattnet! jag tror inte han var ensam om att tycka det. De övriga verkade också väldigt glada och just terräng är ju en av Lenas specialiteter!


Ola och Qulan

Rickard Olsson och hästen Clinton som ägs av Haide Westring.

 

Lite övriga kort från dagarna:

Läs hur Magdalena upplevde ridlägret på hennes blogg. Klicka här.

Zara Larsson

och för att läsa saras upplevelser klicka här

Ola Salmén

Vilka härliga och roliga två dagar!
Tack till Runsten Equestrian som lät oss vara på denna fina anläggning. Klicka här för att läsa mer om Runsten. Tack alla fina och härliga “Stjärnhoppare”, alla fantastiska hästägare som lånar ut sina hästar och ställer upp, Mountainhorse som ger oss fina kläder, Fredrika som tar hand om våra hästar, tack till filmteamet och till Fabian och min tränarkollega och väldigt goda vän Lena Bredberg. tack alla som varit med under dessa två dagar, summerar det kort och gott med Skit kul!

 

Klicka här för att läsa lite kort om Stjärnhoppningen på SVT