Hoppa till innehåll

PRIVATLEKTIONER

 

Jag vill tacka mina elever, som varit här idag och ridit privatlektioner, för en jätte rolig dag!

Idag var det privatlektions maraton som stod på schemat och jag rullade igång redan klockan 07.30 med en super ambitiös Håkan och avslutade vid klockan 14.15 med ,inte mindre ambitiösa, Malin som hade med sig en väldigt duktig Julia.
Däremellan så hade jag flera duktiga och träningssuga elever.

Camilla red ett super pass på Bamse som verkligen var fram för skänkeln och gick jätte fint idag. Deras stora utmaning för dagen blev istället att hitta öppnorna då jag krånglade till det med en av mina favoritövningar. Nämligen öppna som övergår i en diagonallinje sluta till kvartslinjen för att sedan återigen rida en raklinje mot kortsidan i en öppna…..
Kerstin hade ett bra galopp pass på Lilla U (vilket verkligen inte är en lätt match!) där de jobbade långsidorna i svag öppna med volt på mitten av långsidan. Lilla U var fin och lugn i galoppen vilket mycket berodde på att Kerstin hade en stadig sits och en lugn och följsam hand, vilket är A & O när det gäller Lilla U. Främst måste man vara noga i galoppen, på honom, att underskänkeln ligger på plats och inte far fram och tillbaka som en klockpendel. Jag har upptäckt att han många gånger får lite panik när hans ryttare blir “krängandes” med underskänkeln och handen ostadig.
Därefter kom Jennifer som red Queen och gick från klarhet till klarhet under lektionens gång. Hon fick trava volter över markbomm med övergångar där emellan.
Sen blev det action i ridhuset när Fredrik fick galoppera till “Hollwood Hills” på hög volym medans han försökte känna in takten (musiken var självvald) och när  låten tonade ut, tonade Fredrik av Midde och gjorde snyggaste avslutet ever på backen! Det gick bra och förlåt Fredrik men jag kunde inte låta bli att ta med det här, för det såg precis ut som om det var meningen , ja du får se själv på det filmade klippet jag mailar till dig (som jag naturligtvis kommer spara till väl valt  tillfälle Wink !!!
Samtidigt som detta hände jobbade Anna med lösgjordheten och att få Lanz till lagom tvärning i öppnorna. Lanz såg riktigt fin ut när de avslutade, bra jobb!!
Näst sist ut idag var Christoffer, Mia och Pierre som, liksom Jennifer, fick jobba trav volter över markbom med övergångar. Fokus för dem var planerinng av vägar och vart de skulle placera sin blick samt noggrannheten av att rida korrekta ridvägar. En trevlig och rolig trio som jag gärna ser mer av.

Efter det tog jag mig lite egotid på Pure & white, vilket kändes välbehövligt efter denna förkylningsmånad, nu är jag som ny!!!! Hoppas Ni också haft en bra dag!