Hoppa till innehåll

POSSITIV OCH NEGATIV DAG

 

Idag har jag varit på Stora Wäsby och hållt den andra träningen för säsongen inför Globen och “Stjärnornas Hoppning” Idag låg fokus på att hitta kontroll och bra vägar. Gjorde en bommbana, med blandade markbommar och Cavaletti, där de fick jobba svängar och volter och även träna planering då deras ridvägar korsades. Jag tycker de gjorde ett jätte bra jobb och det är ju inte så lätt att hitta alla bitar med tyglar, stigbyglar kunna svänga, gasa, bromsa och samtidigt ha koncentration att lyssna på någon som står och gastar i mitten. De gjorde det jätte bra och en extra guldstjärna till Kajsa som idag även provade ny häst som kallas “Funny”. Till nästa tisdag är Lena tillbaka och kör med gruppen och jag fokuserar på att få till mera timmar i sadeln till Erik Segerstedt.
Timmar i sadeln och repetitioner är viktigt när det gäller ridning. Det gäller att repetera så mycket så att kroppen lägger in rörelsen till muskelminnet så det sitter i ryggmärgen och man kan göra det lite per automatik. Tänk på att allt Ni gör förs vidare till Ert muskelminne, så dra inte på Er onödiga slarvfel genom att sitta och såsa i skritten tex och glömma bort Er sits. Där har Ni ett ypperligt tillfälle att ta lite egotid och göra en sitscheck!

Jag fick ett jätte gulligt sms och ett telefonsamtal idag efter mina träningar på Stora Wäsby med possitiv feedback från min lektion. Jätte kul! Och väldigt roligt när någon talar om det man gör bra. Det värmde och piggade upp min dag. Det är viktigt att få feedback vare sig den är dålig eller bra för att kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Nu ska jag ladda inför en kväll med mina härliga elever och smälta ett mindre roligt samtal med en elev jag haft ett jätte roligt och bra samarbete med som troligtvis inte kommer kunna forsätta pga jobberbjudande. Hållar alla tummar att det blir jobbet även om jag mycket hellre såklart skulle vilja behålla min elev…..