Hoppa till innehåll

PORTUGAL IGEN

Förra helgen var jag återigen iväg till Portugal för några dagars inspiration och träning. Jag red den fina vita Lusitano hingsten som jag blev så förtjust i när jag var nere första gången. Nu är det tredje gången jag är nere och rider och jag tycker fortfarande att det är väldigt svårt att rida dessa vackra Lusitanos, men det är samtidigt väldigt roligt. Det är min hobby!!!
Som jag alltid brukar säga så tycker jag att man ska ha en röd tråd att följa i sin ridning men sen är det alltid nyttigt och utvecklande att få lite input från andra håll, vilket jag tycker detta ger mig.
Jag tror att en av mina största upptäckter som jag denna gång tar med mig därifrån är min position i höger galopp. Talismao är en väldigt känslig häst och jag försökte hela tiden överkompensera i högergaloppen vilket gjorde att han bytte till vänster och Bruno suckade och vevade med sina händer och drog sitt hår och innan jag förstod vad jag faktiskt gjorde med min höger höft fick jag inte riktigt till det. Kroppskännedom!!! Bra att ha i ridning…..

Förutom ridningen och alla vackra Lusitanos så var det härligt att spendera några dagar i sol och 30 graders värme!


Vi fick poliseskort ut mot stallet (visserligen pga ett löpar maraton som blockerade vägen, men dock!)

Brunos fru fyllde år så det blev en grill lunch. Jag hamnade bredvid pappan till han som nu driver “gården” och han visade sin gamla sadel som var 80 år så jag räknade snabbt ut att han var äldre än så. Han ville väldigt gärna berätta om gården och dess kultur, tyvärr pratade han bara portugisiska, det hade varit intressant att förstått vad han ville berätta för det fanns så mkt historia och kultur i det rummet vi satt i.

Brunos fina tävlingshäst väntar tålmodigt på deras träningspass medan Bruno och Brian pratar, och pratar …..

…..och pratar!!!


Brian och hans häst Xico som han tävlar We med nere i Portugal

Så här lär barnen sig att rida! De longeras och tränar balans. Jag filmade en snutt och lägger upp den senare.

Brian och Talismao

WE banan

 

Vackra fina Talismao!

Ska föra över några filmer från våra träningar….