Hoppa till innehåll

ONSDAG & RYTTARGALA

På onsdagen var det dags att åka till Ericsson Globe och köra genrepet. Det har verkligen varit ett roligt gäng, som jag säger varje år, att jobba med. Det som är lite extra kul i år är att det varit så många rookies. Jag har såklart saknat Anton och hoppas på att han kommer igen till nästa år.
Rickard har gjort ett riktigt bra jobb och det har varit jätte kul att träna med honom, likaså Sofia som kämpat på under hösten. Mårten har bara ridit i tre veckor och det var inte utan att vi kände en viss nervositet och var extra tydliga och noggranna med säkerhets tänket. Mårten tyckte såklart vi var lite tramsiga och ville gärna hoppa mycket högre än vi föreslog. Jag tror inte riktigt han förstår vilken enorm prestation han har gjort och hur otroligt duktig han har varit! På TRE veckor!!!!
Musse är ju, som ni säkert alla känner till, fullständigt galen men alldeles, alldeles… underbar! Hoppa i damsadel! Malin Baryard bara suckade när hon fick höra det och fasade när Ola Rapace nämnde att han också ville lära sig det för att utmana Musse. Men! Caroline Af Ugglas hann före att utmana och hon har en otrolig balans över hinder i damsadeln. Det är inget jag rekomenderar om man inte har väldigt bra hjälp, för det är svårt nog att bara rida i damsadel!
Sara Varga har också gjort framsteg och trots en hjärnskakning vid en avramling har hon fortsatt att kämpa på och gjort det snyggt, likaså Mia som var föregående års segrare. Någon jag faktisk trodde skulle bli farlig var Tobbe Karlsson! Hans häst Gary är så otrolig snabb och säker över hinder och Tobbe bara hänger på, men det har faktiskt varit väldigt jämt i år och vad som helst kunde hända så det har varit svårt att tippa en segrare. Sen vill man ju på något sätt att alla ska vinna för jag vill ju ha tillbaka dem nästa år! Men som ni nu vet så blir det Rickard Olsson och Sara Varga ni får se försvara sina titlar, Rickard vann hoppningen och Sara stilbedömningen. Skriver mer om det senare, nu var jag ju på onsdagen och genrepet….

Efter genrepet skyndade jag mig till min fina vän Jenny som jag bla skulle gå med på årets Ryttargala.
I år var den i stadshuset och det var väldigt fint och bra arrangerat. Jag tog med min gode vän Ola som såklart blev försenad på jobbet så tillslut tittade servitören lite snett på mig och väste – Tror nog inte din vän behagar komma!
Det kändes nästan som om jag hade en Molgan…. så det var lite skönt när Ola äntligen dök upp ungefär samtidigt som varmrätten! Nu var det ju inte bara Ola jag var där med utan även Fredrika, Cissi, Therese, Belinda, Maria och hennes kille satt vid “mitt” bord och så klart alla andra goda ryttarvänner man sprang på. Det var så fullt så tyvärr hamnade Jenny vid ett annat bord men blev väl omhändertagen av Haide och Tobbe.

Det var en rolig kväll med massa goda vänner som såklart slutade lite för sent men det var det värt! Tack alla för en trevlig kväll!

Jag & Jenny

Jag & Ola

Ola & Pether

Roffe & Jenny

Malin, Roffe & Pether

 

Flertalet av korten är tagna av Haide Westring. Besök hennes hemsida för fler fina fotografier