Hoppa till innehåll

OM OM INTE FANNS..

 

Jag kan inte låta bli att ifrågasätta Tävlingsdatabasen där all anmälan till tävling numera sker. Jag tycker idén är strålande men kanske inte att det fungerar så bra i praktiken. Innan så anmälde man sig innan ett visst datum och sedan om anmälningsantalet översteg det som var möjligt för dagen lottades ekipage bort. Man fick då ett bortlottningskort som garanterade en plats till nästkommande tävling som man skickade med kortet till.
Nu anmäler man sig via nätet, vilket är bra. Tävlingen öppnar ett visst datum och klockslag och stängs ett visst datum och klockslag. Det är i sig ett bra system men…… det är först till kvarn och det gäller att sitta med pekfingret på tagenterna för sekunderna efter är klassen full!!!! Då ställs man på reserv och det är här jag tycker det verkliga problemet uppkommer! När det blir strykningar så kontaktar tävlingsarrangören de reserver som står på tur och det kan lika gärna vara kvällen innan. Så i fm när jag slår på min mobil ser jag ett sms från en tävlingsarrangör som messat mig i går kväll och frågat om jag vill ha en plats idag och det är ju trevligt men… åter igen, men…. de har dessutom satt mig på startlistan utan att fått ett svar från mig får jag höra från en bekant och mycket riktigt när jag går in på deras sida så ser jag att jag står med i deras startlista. Hur kan man göra det? 

Jag tappar tyvärr lite suget på att tävla då det för mig är nästintill omöjligt att hänga på låset kl 18 när tävlingarna släpps och har nästan hela hösten varit på reservlistor. Finns det för få tävlingar? Är det för mycket besvär och jobb att arrangera, så klubbarna inte orkkar? Har vi för höga krav för att nå kvalprocenten så det är för få som kvalar eftersom att alla dessa MSV:C klasserna ständigt är fulla? Rider vi inte tillräckligt bra för de klasser vi envisas med att starta i och det är därför så få kvalar vidare?  Ja det är ju lätt att sitta här framför datorn att gnälla men det skulle ju vara bättre om det damp ner en briljant idé som löste detta problem i stället, eller hur?!
Så hur skulle systemet kunna bli bättre? Kan man hitta en korsning mellan nuvarande system och det förra bortlottningssystemet? Kan det tex vara så att om man stått reserv på två tävlingar så kom man automatiskt med på den tredje man anmälde sig till? Kan man tex få en “bortlottningskod” när man stått reserv vid två tillfällen som gör det möjligt att anmäla sig en dag innan anmälan öppnas för övriga?  Därefter anmäler man sig som vanligt till nästkommande tävling och blir man reserv vid två tillfällen på raken igen så får man en ny bortlottningskod?
Jag tycker det är jätte trevligt av arrangören som återkopplar till reserverna när det blir plats ledig men där borde arrangören köra på först till kvarn principen för det är ju i vårt intresse att återkomma om vi vill starta. Det kan inte vara rätt att sätta in en deltagare på startlistan utan att fått ett svar, för säkert precis som jag så planeras det in annat när man ständig hamnar på en reservlista?

Nåja. Nu är det tre tävlingar kvar som jag är anmäld till och det är nästa helg till Lidingö (reserv), den 29 till Vänsta (ingen som vet vart det ligger så den är grön!) och sedan blir det Täby den 6 november.  Jag får granska upp mig till nästkommande säsong och hitta ett bra system eller deligera ut anmälningsuppdraget till någon annan så jag kommer till skott med mitt tävlande….

Jag hade i alla fall ett jätte bra pass på min fina Celine igår så hade vi tävlat hade vi nog vunnit allt! om om inte fanns…