Hoppa till innehåll

Nytt år, nya delmål.

Nu är min julledighet över för i år och idag har alla mina fasta lektioner rullat igång igen, vilket är super skoj. Jag har även kommit igång med hästarnas träning under veckan och det är nu allt inför vårens tävlingssäsong ska sättas. jag lägger alltid upp mål för hela året som jag sedan delar in i delmål. För mig som tävlar så blir målet väldigt tävluingsinriktat men även som ridskoleryttare kan man lägga mål som baserar sig på tex sitsen eller att klara en viss övning man tycker är svår eller komma över en tröskel man känner att man har fastnat i. Det kan vara svårt att komma på sina mål ibland så fråga din tränare eller ridlärare om du kan få lite tid till att sitta ner och bolla vilka mål du ska lägga upp för året.
smartamål
jag har min vision och dröm som är att rida SM och jag har tidsbestämt det till 2017. För att komma dit är det många delar som måste falla på plats och mitt slut mål för 2015 är att var färigkvalat till Intermediere när året är slut. För att komma dit är mina delmål att tidig vår kvala till St George med Löva och befästa mig där under våren och till hösten försöka mig på kvalet uppåt.
IMG_0243.JPG
jag & Löva

Man får starta och tävla upp till och med MSV C:2 innan kval behöver uppfyllas.
Därefter för att att få starta MSV B måste du tävla och rida minst två gånger på 62 % eller mer  i MSV C under 24 månader. För att sedan få starta MSV A/St George behöver du rida på minst 62 % i MSV B:4, MSV B:5 för att gå vidare. När det sen är dags för Intermediere är det bara att kvala till nationell st george eftersom intermediere inte finns på regional tävling.Till nationellt kvalar du genom att rida på 62 % en gång på regional nivå i den klassen eller högre som du vill rida nationellt och i nationell tävling krävs ett kval på 62% för att få rida elittävling. För att sen slutligen kvala till GP måste du ha ridit på minst 62 % i Intermediere. Allt gällande kval och övriga regler går att läsa mer om i TR (Tävlings reglementet) dressyr delen.

Jag har även bestämt att jag bara ska ha två tävlingshästar och därför sälja Denzel.  Lizz ska få mera av min tid och bli min tävlings häst nummer två och vi ska ta oss ut på fler tävlingar under våren med mål att placera oss i MSVC och i slutet av säsongen vara färdig kvalade till MSVB. Bytena behöver befästas och framför allt behöver hon bli mer självbärig. Hon blir lätt lång, tung och stark och därför tänker jag under den kommande månaden lägga tusentals av övergångar. Turligt nog har hon väldigt lätt för att trampa och det kommer jag ta hjälp av för att få henne lättare i fronten. Många tempoväxlingar och övergångar blir det under denna månad och idag plockade jag även fram lite bommar som vi travade över, det var många bra tips under årets Master clinic med Ingrid Klimke.
IMG_5275.JPG
Lizz & jag på tävling i höstas.

Hur tänker du lägga upp din träning under 2015?
Mål-600x348