Hoppa till innehåll

Bloggen: När inte ens semesterbloggaren bloggar

Jag tänkte att jag skulle berätta om alla våra upptåg som jag och Bamse hittat på i sommar. Bamse är Annas 19-åriga verksamhetshäst som hon även tidigare tävlat. Det är den vänligaste, trevligaste och roligaste hästen jag vet, men han är en gammal gubbe med allt vad det innebär. Han kan bli väääääldigt sur om man kittlar honom på fel ställe. Och väldigt väldigt glad för morötter. Han har egenheter för sig som är lite lustiga, som att han verkligen inte gillar sura äpplen. Lilla U är hans boxgranne, och Lilla U äter gärna upp alla typer av äpplen, medan Bamse spottar ut (!) sura äpplen.


Idag har vi inte haft någon lektion som Bamse gått på, och är man 19 år blir man väldigt stel av att stå still så jag vi passade på att skritta ut längs ärtfältet vid Antuna. Bamse var så glad så glad! Tills myggen och bromsarna ville bita på honom… Det gillar han i n t e. Däremot blir jag alltid alldeles varm när jag ser honom glad, pigg och lycklig. Det är en helt fantastisk häst som lärt så många rida och bli duktiga ryttare.

Nu när jag lovprisat gamla Bamse en sväng kan jag ju skvallra om varför jag dragit på att skriva lite… Vi håller på att renovera badrummet, och den här renoveringen verkar aldrig bli klar. Det är ju ett problem, men det är också ett ganska vanligt problem. Däremot var jag hem en sväng häromdagen (efter att ha varit borta i tre veckor) och upptäckte en vattenläcka från lägenheten ovanför oss. Ni kan ju tänka er  huvudvärken som plötsligt uppstod, och samtalen med försäkringsbolagen. Och grannarna. Det ser dock ut att lösa sig… Långsamt. Tur att det finns ett stall att åka till när man behöver tänka på annat!