Hoppa till innehåll

MIDDAY e D-DAY ue MASTER

 

Oftast när jag skriver om hästarna så får Celine och Denzel mycket fokus. Det är för att det är dem som jag mest tränar och tävlar men jag rider ju även mina andra fina hästar och nu är ju Midde tillbaka.
Midde köpte jag som 7-åring genom ett tips av Lena Bredberg. Han hade mest (låter kanske osannolikt i dagsläget!) gått hoppning på låg nivå då. Han är född på Plönninge gymnasiet och köptes där av en elev som tog med honom upp till Stockholm. Efter ett tag hamnade han hos Johan Lundin nere i Halmstad för försäljning och det var där jag var nere och provred honom. Han hade bra gångarter men inte så mycket dressyr riden och var lite av ett projekt. Tyvärr mycket större än jag anat och jag hade det ganska kämpigt med honom det första året,  han var ganska bestämd i vad han tyckte var okej att utföra och inte.
Han hjälpte mig iallafall att sätta stort intryck på den anläggning där jag förut var stallchef, för när jag bara hade varit på plats en vecka skulle Midde och jag iväg och träna. Han vägrade gå in i transporten och slet sig flertalet gånger. Tillslut fick jag hjälp av gårdens bonde, så vi blockerade gången bakom Midde och satte linor för att lättare kunna få in honom i transporten. Det slutade med att han rev ner ett stuprör (?!) och hoppade över en kant, hamnade på gödselstacken, galopperade över den och hoppade över ett elstängsel in i en kohage och glatt galopperade vidare ner till en slottsträdgård som låg en bit längre ner. Jag var helt säker på att han skulle vara trasig överallt, men när vi väl fick fatt på honom var jag väldigt glad över att jag alltid är så nojjig och lindar mina hästar upp till tänderna inför en transport tur. Han hade otroligt nog inte en skråma och var ganska nöjd över sin galopperandes tid i frihet!
Det var tyvärr inte den sista gången han slet sig så även en golfbana fick Midde besök, det var inte lika roligt….. men slutade väl.

Det blev många timmars lydnads och lastningsträning och idag går han alldeles själv in i transporten och är hur lätt som helst att åka med. Han uppför sig även på ridbanan och ridhuset och under tiden Veronica red honom så kvalade de tillsammans in i MSV:B
Midde har en härlig personlighet och det är få hästar som man får en sådan fruktansvärd ridkänsla på när det går dåligt för att sedan få en helt magisk känsla när det går bra. Han är en rolig häst att rida och är väldigt possitiv och idag arbetsvillig.

Lite Midde kort.

 

 

Ett klipp från 2007 när Midde extraknäckte som reserv hopphäst på en träning inför Globen med Richard herrey i sadeln. Gick sådär….

{youtube}v0zxMMWtNHI{/youtube}