Hoppa till innehåll

LEDIG HELG OCH NYA TRÄNINGSPLANER

Vilken skön helg! har varit helt ledig och bara tagit det lugnt, vilket var välbehövligt! Laddar nu upp inför en intensiv november månad med slutspurt för alla våra “stjärnhoppare”. I morgon kommer Louise från Mountain Horse upp och ska hjälpa våra deltagare att prova ut kavajer inför slutmålet i Ericsson Globe!
Pratade med Anton idag och han var fortfarande mör och lite lätt blålila efter sin avramling för en vecka sedan. Stackars Anton! Jag saknar honom i stallet så jag håller alla tummar för att han snart mår bättre och kan komma igång och rida igen.
På tal om att sakna så kom äntligen förre årets deltagare, Erik Segerstedt, ut och stallfikade i går. Det var ett tag sedan vi sågs och han var glad över att få höra lite gnäggandes hästar, känna lite hästdoft och hänga på en kvällsfodring!

För min egna del har jag tränat med Denz idag och vi har haft en väldigt bra period men idag gick det tyvärr mindre bra. han kändes lite trött och okoncentrerad och jag har lärt mig att dem dagarna är det bara att tänka rent grund jobb och mest jogging. jag hoppas han känns bättre i morgon för då ska vi åka till stora Wäsby och rida program för Birgitta Bergsten. Det är bra att ibland träna på att tävla och ändå få en bedömning så man vet vart fokusen ska läggas och vad som behöver förbättras. Nu är årets tävlingssäsong över och jag är glad över min och Denz 2placering och att vi tagit oss ett stort steg framåt genom att börja med att backa bakåt?! Nu blir det två månaders träning av att höja nivån ytterligare ett steg, sen tänkte jag ge honom två veckors vila och enbart så mys promenader ut i skogen för att sen tagga upp igen och vara redo för start i mars/april.
I december brukar jag sätta mig ner och göra en utvärdering över året som gått och en nulägesanalys för att kunna blicka framåt och planera in hur mitt nästa ridår ska se ut. vilka mål och delmål jag ska följa och vad jag behöver för att utvecklas och ta mig steget närmare mitt mål. Det är roligt, och svårt, att planera och sätta mål men det är också svårt i bland att följa dem och det gäller, tycker jag, att kunna vara flexibel och ibland gå efter “plan B”. Precis som jag i år fått göra med Denz.
Didi vill jag gärna komma ut med på tävlingsbanan under 2013. jag kom av mig lite när vi gjorde vår första start och hon började resa sig. Jag tycker det är obehagligt med hästar som tenderar att ställa sig och jag kände att vi inte var redo att tävla detta år utan att det var bättre att hitta varandra hemma först innan vi gav oss i väg för att tävla. Det tycker jag att vi börjar göra nu och Didi är en häst som ger fantastisk ridkänsla.
Lizz har vi nu haft i ca 3 veckor (tiden går fort) och det är en härlig och väldigt snäll häst. men det är också en väldigt stor häst!!!! Om två veckor har jag planerat in vår första träning tillsammans och det ska bli roligt.

Och här är ett av de klippen från vår dans “kurs” med Tobbe under stjärnornas hoppnings ridlägret förra veckan….

{youtube}8QoOMJKE_cU{/youtube}