Hoppa till innehåll

JAG HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET…

Mera uppdatering från veckan som varit…

Tyvärr har jag inte kunnat rida pga mitt nack/ryggras och nu till helgen var det tävlingar på Hogsta. På lördagen var det MSVC:2 och söndagen dags för allsvenskan div 1 i MSVB:2.
Hade hoppats på att få komma igång och rida till i torsdags men mina läkare avrådde mig så jag vågade inte chansa, däremot tog Ann med sig Celine på deras “tant kalaset”  (läs mer om det här) där de träffas och tränar för Tinne några gånger per år. Jag har själv tränat för Tinne, men då mest med Kuro, hade med mig Celine någon gång så Tinne har sett henne och det var roligt att höra vad hon gav Ann för tips och råd.  det bästa m,ed det var också att ialla fall Celine var i fin fin form inför helgen.
tyvärr räckte inte det….

På lördagen åkte vi till Hogsta och det kändes verkligen bra fast jag inte ridit på så länge och red fram lite på sparlåga för att inte riskera att nacken å ryggen skulle braka redan innan start. Känslan av vår ritt var att det var en av de bättre. Jag hade en miss i travslutan där det blev två galoppsprång men förutom det flöt det på bra och tom travlängningarna där vi alltid brukar få trubbel och galopp med små lätta studs flöt kanon….. Det är då det känns så tråkigt när det inte räcker! Red på 60 % och missade mitt sista kval med 2 % och därmed ingen allsvenska. Men det är en bedömningssport och de var de som för dagen red bättre. Hem och ladda om och göra det ännu bättre nästa gång!!! Jag hade i allafall tur med vädret, den bästa hästskötaren och ett glatt gäng supportrar. Nästa helg blir det Norrköping med två klasser med möjlighet till att kvala även om det tyvärr är försent till allsvenskan då vi tyvärr inte har fler kvalande nog till ett lag. Är kvalgränserna lite väl hårda eller har vi för dålig kvalitet på vår ridning? Eller har domare och tränare inte samma åsikt om hur ett program ska ridas så det blir för svårt när man kommer ut och väl ska tävla. Det bästa med min tränare är att hon är domare så i mitt fall kan jag inte ens skylla på tränaren,,,,,