Hoppa till innehåll

GRATTIS ROLF-GÖRAN BENGTSSON

Det är väl knappast någon som har missat att årets Jerringpris gick till vår fantastiske Rolf-Göran Bengtsson?! Det är många som har skrivit och kommenterat kring detta och man kan väl kort och gott summera med att vi är oerhört stolta och hela svenska ridsporten på något sätt känner att det är lika stor seger för ridsporten som för Rolf-Göran.

Många av kommentarerna kring detta handlar även om att ridsporten äntligen blivit en sport att räkna med. Och det är nog sant! Ridsporten missas ofta av sportjournalisterna. Vi hade en diskussion kring detta för ungefär en vecka sedan. En manlig vän till mig reagerade över hur stor ridsporten var och ändå hur lite det skrevs om den. Innan han själv kom i närheten av hästar och ridning så hade han inte reflekterat över vilken tuff sport det faktiskt är och vad det krävs av dem som håller på med den. Hans teori var att det skrivs mer om de sporter där våld och skador och farligheter framhävs och ridsporten oftast förknippas med gulliga tjejer som älskar sina ponnyer. Han tyckte man skulle fokusera mer på att framhäva riskerna och visa att det visst kan vara farligt att rida, då skulle det skapa mer intresse från journalisterna att skriva om hästar och ridsport. Det var en intressant vinkling och tyvärr har han nog delvis rätt, men vill vi verkligen att det är där fokusen ska ligga? Visst ska vi vara medvetna, men innebär det inte större risk att olycker sker om vår sport byggs på rädsla? Och borde inte journalisterna vara mer intresserade av prestationerna istället för knockouterna? Vår sport är tuff och den kräver att vi är målmedvetna, hårt slitande, engagerade och precis lika mkt idrottsmän som i någon annan sport. Vi lever och andas häst och vår prestation kräver inte bara att vi gör vårt jobb utan vi måste även få 500kg egen vilja och muskler att följa oss.
Förutom prestationen är ridsporten en materialsport som kostar mycket att hålla på med och speciellt på hög nivå. Det finns många som vet hur och det är stor prestige i det man gör och ingen är bättre än sitt senaste tävlingsresultat. Det kan vara en hård miljö med många konflikter men man kan också se det åt andra hållet som en stor sport där alla är välkomna och kan umgås oavsett ålder och nivå….
Vi väljer hur vi vill vara och på vilket sätt vi vill delta i denna stora sport och hur det än är så är vi bra på att gå samman när det verkligen gäller. Vilket vi nu har bevisat genom att tillsammans ha röstat fram en av våra hjältar inom ridsporten! Rolf-Göran Bengtsson.
Grattis Roffe!

Jag väljer såklart att lägga upp ett kort från Globen när Roffe hoppar min ngt envisa men fina Queen

Det syns lite dåligt men det är Roffes auotograf skriven på ryttargalemenyn som Ola fixade till sin dotter förra veckan.