Hoppa till innehåll

GALOPPDAG

 

Det är ngt med mig och datorer?! Så fort jag sätter mig framför en dator så hakar den upp sig eller internet blir så segt så det näst intill blir oanvändbart. Jag förstår inte hur det är möjligt?! Det är i alla fall sjukt irriterande och för att lägga upp ett youtub klipp på ca 2 min har det tagit 57 sega minuter och när det var 7 min kvar hängde sig datorn så jag fick börja om. GRRRR…….. Jag har en ny dator, ett dyrt uppdaterat virusskydd och nästintill inget sparat på hårddisken. WHYYYYYYY?!!!

Ja, jag måste ändå vänta på att nästa försök av uppladdningen blir klar så jag skriver på……

Idag har Eva och jag varit över hos Hanna och lämnat Denzel så vi får lite sommarledigt. Hanna red och han såg jätte fin ut så jag ångrade mig nästan för det såg så kul ut men jag hade ju Celine att rida på när jag kom hem så vi gjorde lite galopparbete på banan idag. Jag brukar lägga in lite “galoppdagar” ibland för att förbättra och förstärka galoppen och bärigheten samt är det ett bra sätt att lösgöra. Celine har en mkt bättre höger galopp än vänster och det är vanligt att hästar har en bättre och en sämre galoppsida. Några saker man kan tänka på i galopparbetet är dels hur fattningarna är, de blir aldrig bättre än man förberett, även bjudningen är viktig för galoppkvaliten. kontrollera även att hästen spårar i galoppen dvs att fram och bakben går i samma spår. Att göra massvis med övergångar och nya fattningar är ett bra sätt att stärka hästen och att förbättra galoppkvaliten. En annan sak som stärker galoppen är tempoväxlingar men det är viktigt att först ha bjudningen framåt innan man börjar ta tillbaka och gör gärna upptagningarna endast några få steg och rid sedan framåt igen. tänk på att man måste våga tänja på gränserna för att komma framåt och det är ok om det inte blir helt perfekt eller om man får ett travinslag. För varje gång man tränar blir hästen starkare och ryttaren kvickare i sina hjälper. Rid mkt övergångar, tempoväxlingar och gärna även i rörelserna som tex öppna/ bogen in, öka och minska volter och variera dina spår och linjer. I morgon ska jag jobba trav övergångar och skänkelvikningar med Celine.

Och nu blev faktisk klippet klart! Det är från måndagen den 13 juni och det är 09.00 gruppen som rider. Mest syns Anna A – Bamse, Angela – Lilla U och fina Kuro -Isa.

 

{youtube}VhI4pbhXaho{/youtube}