Hoppa till innehåll

FÖRSTA TRÄNINGEN INFÖR GLOBEN

 

Började dagen med att besikta hästsläpet och det flöt igenom utan problem. Sedan åkte jag till Stora Wäsby och hade träningar. Lena är i Portugal och suportar Anna Bredberg i junior EM, fälttävlan. Idag var första träningen för alla stjärnhoppare och det är roligt att det är igång igen! Men, jag måste säga att jag beundrar Lena  (och alla andra hopptränare) som har flertalet (idag var det sju) ekipage som ska rida bommar och hoppa hinder samtidigt kors och tvärs….
Det är såklart svårare med just stjärnhoppargruppen för de är på ganska ojämna nivåer. Idag fick de mjukstarta med att träna tempoväxlingar och trava över bommar. Efter det delade jag upp dem i grupper och dem red en liten travbana och avslutade med att räkna galoppsprång mellan två cavaletti.
Sacke fick följa med som reserv när Kajsa inte hade sin häst på plats idag. Han är inte någon hoppkung men väldigt snäll men efter att ha sprungit på sidan och inte varit helt bussig mot Kajsa fick hon byta ut Sacke och ta Musses häst. En stor guldstjärna till Musse som klämde om med sina brottar ben så sacke galopperade över alla bommar och hinder. Musse var nog lite smyglycklig att han äntligen fick rida fort och lite okontrolerat efter att jag innan skällt på honom och gett honom uppgiften att rida långsammare med mer fartkontroll.
Bingo var pigg och alert med Sara Sommerfeldt på ryggen men han är som vanligt alltid en gentleman. Ola red Qulan och det är kul att se vilken utveckling han gjort. På träningen här hemma igår gjorde han nog sin bästa ritt som jag blev grymt imponerad av med bra koll på vägar och tempo på ganska svåra svängar. Kul!
Catrin har bra grundridning och fin kontroll på sin häst vilket även Mia har, så dem fick lite högre krav på sin sits och ridvägar. Jenny hade med fina Queen som skötte sig bra men mot slutet blev lite stark, så det blir fokus för dem att jobba vidare på.

Lotti kom upp sent i går kväll och efter Wäsby åkte vi till Antuna för att kolla på en häst som ID Horses har till salu. Lotti är intresserad av att hitta en fin Lucitano. Den här var jätte fin och såg otroligt rolig ut att rida på.  Jag tycker det är svårt att rida Lucitano. De är väldigt känsliga, vilket är roligt, men de har även en helt annan rörelsemekanik än våra halvblod.

ID Horses första och egna uppfödning. Letar du stallplats till din häst kan jag varmt rekomendera Antuna och ID Horses.

Senare kom Erik Segerstedt och tog sin fjärde lektion. Idag blev fokus att kunna trava och svänga samtidigt vilket gick mycket bättre än förra gången. Det är ingen lätt utmaning de ger sig in på men det är roligt att få ta del av deras utveckling och en rolig utmaning att hjälpa någon att lära sig rida så pass bra att de några månader senare kan hoppa en bana och dessutom göra det i ett fullsatt Globen! Jag vill bara tillägga att de tränar många dagar i veckan och för de som fortsätter rida efter Globen är det många som fått backa tillbaka lite för att sätta sig mera in i grunderna och utveckla sin sits ännu mera, så riktigt så lätt att man lär sig rida på några månader är det inte.  Men det är en bra bit på vägen, eller hur? Alla kan bara man vill och är villig att lägga så mycket tid som det krävs.

Erik & Sacke

ola rapace

Ola & Bamse

 

Kajsa Bergqvist & Bingo

Mia Karlsson från Crusified Barbara.

Finaste bus Sacke

…. Och så en hälsning från Bästa Midde som nu bor på Ryttarstadion och under hösten och våren ska tränas och tävlas av veronica.

 

Nedan: Gammal bild av mig och Midde <3