Hoppa till innehåll

En väldigt lyckad dag på ett sätt och en mindre bra dag på ett annat…

Tidig morgon och i väg till Skåne. Det har varit en mycket bra dag med själva Skåneresan och uppdraget är nere men tyvärr började morgonen här hemma med en kolik häst och det händer i stort sett aldrig! Så typiskt och jobbigt när man inte är på plats men som tur är har jag min suveräna personal som gör det som behövs och faktiskt lite till. Det är tryggt och tack vare det så gick det bra och distriktsveterinärerna kom till hjälp med kramplösande men på kvällen när jag skulle ha lektionerna så kom en liten eftersläntrare med kramper så jag fick be Nettan att rycka in och ta lektionskvällen. Eva har också varit på plats i dag och fixat medan jag har varit iväg. Vad skulle man göra utan detta fantastiska team? Tack alla. Det blir ett kort inlägg idag för jag känner mig lite mör och trött nu men nu är allt under kontroll och bara en liten extra nattkoll om en stund för säkerhets skull, tur jag bor nära.

IMG_0055.JPG
Vill du läsa mer om kolik kan du kika här, där står lite kort om kolik i ett inlägg jag skrev för något år sedan ang julhelgerna då det ofta blir lite mera vila än vanligt, vilket ibland kan leda till kolik. Även växlande väderomslag där kallt och varmt varvas som nu kan vara en orsak samt att de stökar i backen och får i sig sand och jordbakterier, ja det kan vara många orsaker och kolik är ett samlingsnamn. Du hittar även mer kolikinformation på tex Agrias hemsida.