Hoppa till innehåll

EN RIKTIGT DÅLIG RIDDAG

Idag hade jag en riktigt dålig riddag!!!
Hästarna har känts så fina ett tag nu och Denz har gått på riktigt bra (ja, förutom vår incident med tungan förra helgen som fick mig att bryta mitt i tävlingen.)
Han har haft lite jobbigt att göra volter till vänster och jag beslutade mig för att ta två veckor helt utan kandaret och bara rida igenom på tränsbettet, så lite traggel har vi väl haft. Men idag kändes det riktigt, riktigt motigt!  Så motigt att jag faktiskt beslutade mig för att jogga två varv till och sen sitta av och gå hem och efter det åkte jag på lunch och beklagade mig över min miserabla ridning och att jag kanske inte alls skulle hålla på med det här! 
Så till alla er som ibland känner att ni inte rider bra eller kanske tom vill ge upp er ridning, vill jag bara säga, det händer oss alla! Visst vill vi alla ibland bara kliva av, ställa in hästen i stallet och åka så långt därifrån vi bara kan och aldrig mer återvända…..
Det är klart att det är enklare för mig att ha en dålig riddag. Jag rider varje dag och har egen häst och dessutom 8 till som står i stallet och myser! Rider man lektion en gång i veckan vill man ju inte bara kliva av och gå hem och det tycker jag verkligen heller inte att ni ska göra.
Vad jag egentligen vill förmedla är att det finns dagar som det inte känns bra men det är viktigt att ta ett djupt andetag och inse att det finns andra dagar då det känns helt fantastiskt och man behöver på något sätt de här mindre bra dagarna också, det är bara viktigt att man inte fastnar i dem.
Jag tror att för mig, som har hästar och ridning så tätt inpå mig hela tiden,  behöver jag ibland en dag då jag reflekterar och fundera över om jag verkligen tycker att det här med ridning och hästar är så kul och varför jag gör det! För varje gång som jag ställer mig den frågan och verkligen sätter mig ner och funderar så inser jag hur kul jag faktiskt tycker det är och hur mycket mina hästar och min ridning faktiskt betyder för mig.
Så även om jag i morse kände att jag nog var klar med det här med ridning så känner jag just nu att jag faktiskt är riktigt sugen på att studsa upp i morgon bitti och lösa det problem jag hade idag. Och speciellt när Therese i stallet hjälpte mig och joggade honom i ridhuset under kvällen och jag såg hur fin han faktiskt är!!!

{youtube}FDuNDKnhLyk{/youtube}