Hoppa till innehåll

EN HÄLSNING FRÅN ERIK

 

Här kommer en hälsning från Erik segerstedt om hans tankar kring Globen och träningarna här på vällsta.

Hej på er!

Nu har det gått nästan två månader sedan jag tränade ridning första gången, och det har hänt en hel del! Det första som hände i min ridkarriär var att jag ramlade av precis när jag skulle hoppa upp på hästen….pallen som man har för att komma upp välte, så hela den ridlektionen red jag med nackont och och en känsla av “hur fan ska detta gå?”
Men jag klarade det! Jag lyckades till och med styra hästen lite grann där vi skrittade runt:)
Men som sagt..mycket har hänt sedan dess, och nu rider jag som ett proffs, om inte bättre! Nej, skämt åsido. Det tog ett tag innan jag kände att jag hade kontroll över muskelberget på ett halvt ton! Speciellt svårt tycker jag det är att hinna med att ha korta tyglar så man kan styra!
Men om man ska fokusera på saker som är lätta med ridning, så är det att tycka om hästarna! De är verkligen fantastiska djur!

En typisk träning hos Anna:

Jag kommer insladdandes med min bil en kvart senare än vad vi avtalat. Hur jag än vänder och vrider på mina morgonrutiner lyckas jag alltid komma lite sent…
Men det gör inget för oftast det ska fikas innan ridningen! Så om Anna är ute och snurrar skickar jag ett mess till henne om att jag sätter på kaffevatten, och sedan fikar vi.
Sedan är det dax att dra på sig ridstövlar och hjälm och hoppa upp på hästen! Vanligtvis heter han Sacke, och han är en svår men härlig häst. Han vägrar oftast att hoppa över hinder, så han rycker åt sidan istället, helt omedveten om att han riskerar livet på mig. Men än så länge har jag lyckats hålla mig kvar på honom varje gång! Och Anna säger att det är bra träning för balansen, och det håller jag med om!
Sedan rider jag ungefär en timma med Anna i högtalaren:

– Tänk på balansen, slappna av i höfterna, visa vem som bestämmer, korta tygeln!! Vänster varv! Igen! Igen! Bra ridet Erik!

Detta är bara en bråkdel av uttrycken man får ta del av på lektionerna, och det är mycket nytt att lära sig! Men kul är det!

Och när man har kul går som bekant tiden fort! Nu är det knappt en månad kvar till Sthlm Horse Show, och jag känner mig taggad! De andra är riktigt duktiga och Musse är helt galen! I jämförelse med honom kommer jag vara den tråkiga som rider ganska långsamt med klarar hindren. Eller?

/ Erik