Hoppa till innehåll

EN DAG MED HOPP

 

I fm fick äntligen Bamse hoppa lite igen! Han har inte hoppat sen Ola började filma och inte fick rida mer. Idag var det Anna som hoppade och hon gjorde ett riktigt bra jobb för Bamse var inte den enklaste och var inte helt säker på om det faktiskt inte var enklare att springa på sidan!!! Även Malin gjorde ett bra jobb med Queen som också behövde lite påminnelse på hur man för sig när det är hinder på ridbanan. Det är som med det mesta när det gäller ridning, det är färskvara och behöver uppdateras.

Några fina Bamse kort….


Ola & Bamse


Anna Bredberg & Bamse


Anna Bredberg & Bamse


Mer Ola & Bamse

Å så lite jag & Bamse

Jag tycker hoppning och markarbete är bra för hästarna och ger lite variation och ett bra komplement till övrig ridning och träning. Det är viktigt att variera och framförallt behålla hästens arbetsglädje (och ryttarens) jag brukar alltid ha en “krummelutt” dag i veckan där jag bara gör saker som jag och min häst tycker är roliga ( å förhoppningsvis tycker vi samma saker är kul!)

En bra och lösgörande markarbets övning är att lägga ut fyra stycken bommar på en av de stora volterna. Lägg en bom vid varje vändningspunkt. Jag brukar föredra att lägga upp bommarna lågt på sockerbitar så man minimerar risken för att hästen trampar på bommen och vrickar sig. I den här övningen får ryttaren jobba mkt med vändande hjälper och bommarna hjälper till att hålla voltens storlek. När det fungerar kan man variera denna övning och lägga in bommarna så volten blir 10 m och rida en fyrkant över bommarna och mellan varje bom lägga en volt utåt från fyrkanten. det blir som en fyrklöver. Den här övningen lösgör och gör hästen lydig. Viktigt att rakrikta mellan varje volt när hästen går över bommarna. Här måste ryttaren planera sin väg noga det är också ganska ansträngande för hästen att göra små volter så byt varv ofta och ligg inte kvar för länge i denna övning!

På tal om något helt annat så vill jag bara nu när våren börjar närma sig, och det planeras fester och kanske tom bröllop för fullt, tipsa om en elev till mig som heter Petra. Hon är make up artist och har nu startat eget där hon utför olika typer av make uper tex brudmake up eller till fest. Läs mer på hennes hemsida klicka på bilderna för att komma dit.

 

Intresserad av att läsa mer om make up och skönhet? Det finns många bloggar som handlar om det, men på min fina vän Jennys blogg finns många skönhets, kläd och make tips.
Nu är hon klar med sin video och har en ny på gång…

 

 

{youtube}ImXHMgerA1U{/youtube}