Hoppa till innehåll

EDSBACKA OCH LEDIG EM

Idag har varit en skön dag, vilket var välbehövligt!
Började morgonen och fm med 4 lektioner, Belinda var snäll och longerade mina (då menar jag Didi, Denz & Lizzan) hästar idag medan jag mötte upp för ett lunchmöte på Edsbacka Wärdshus i Sollentuna. Jag har ett event som jag verkligen hoppas jag kommer kunna få till genom bra hjälp av de två jag hade möte med idag! Det är bara lite logistik som måste falla på plats för att kunna genomföra detta….
Tills jag vet och kan berätta mer kan jag verkligen rekommendera er att gå till Edsbacka, de har suverän lunch och min favorit är helt klart deras Wallenbergare!
www.edsbacka.nu

Därefter tog jag faktiskt ledigt för resten av dagen!
Nu börjar hösten och jag får alltid mer problem med min astma när vädret svänger (kände precis att jag lät som om jag vore typ 100 år!!!!) men vad jag ville komma till var om det är någon som har några bra tips? Jag har verkligen provat ALLT (tror jag) mot min astma och ändå är den hemsk just nu! Jag är inte allergisk mot hästar men jag håller med om att miljön kanske inte direkt gynnar min astma men det måste väl ändå finnas något för att minska att luftrören krampar och blir inflammerade???? 
Jag har en väldigt rolig läkare som är specialist på Danderyds sjukhus! Jag har besökt honom några gånger och det leder alltid till samma sak, dvs ingenting! Jag kommer in och han ställer samma fråga: – har du hostat mindre sen vi sågs sist? Jag svarar: – nej tyvärr! Han säger: – då tycker jag att vi ses igen om tre månader och ser om du hostar mindre då!!!!

I morgon är det återigen tisdag och dags för träningen inför stjärnornas hoppning i Ericsson Globe 30/11-2/12 (www.stockholmhorseshow.com)
De kämpar verkligen på och det är roligt att se deras framsteg! Igår tränade Anton galopp och jag tycker det gick riktigt bra! Han fick gott sällskap av Johan Petré som nog är den största anledningen till att Anton hoppade på vårt lilla team.
När man börjar rida är det som ni vet många bitar som ska falla på plats och det krävs en hel del tålamod och även kroppskännedom. Man upptäcker hela tiden nya saker att ta med sig på vägen. Jag märker hos många som vill lära sig att rida att de gärna vill ha hela lösningen på en gång och jag tycker det är bra att det finns iver att lära sig men ridning kan bli väldigt komplicerad, som allt annat, om man krånglar till det för mkt, det gäller att försöka göra det svåra enkelt! Lättare sagt än gjort! Ett av sätten till att nå en högre kunskap är att låta timmarna i sadeln sakta men säkert fånga nya upptäckter. Vi är alla skapta olika och vi uppfattar och lär oss på olika sätt men något som vi har gemensamt är att om en sak inte fungerar så måste vi tänka om och göra det annorlunda till nästa gång, för om vi alltid gör som vi gjort så kommer resultatet alltid bli som det blivit…

Min bok handlar mycket om detta , är det någon av er som har läst den? skulle vara roligt att få höra vad ni tycker! Maila mig gärna vad ni tycker på info@ap-ridutveckling.se och bland er som skickar mig en recension lottar jag ut ett presentkort på en privatlektion och lägger såklart upp recensionen här på bloggen.

En av dem som är med på bilderna i boken är Ola Rapace och tyvärr blev det aldrig någon hoppning i Ericsson Globe för honom pga inspelningarna till den senaste Bondfilmen ” Skyfall” som nu äntligen har premiär i veckan! Jag är ingen stor Bond fan och erkänner att jag inte sett så många av dem, men den här tänker jag gå på!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article15644042.ab

http://www.expressen.se/noje/sa-tas-nya-bondfilmen-emot-av-brittisk-press/

se trailern

{youtube}6kw1UVovByw{/youtube}