Hoppa till innehåll

DIDI & DENZ PÅ ÄVENTYR

 

Idag har jag varit lite väl optimistisk och trott att jag besitter dunderkrafter! Så sten trött! Började med att ha lektioner hela fm, vilket var väldigt roligt. Bla Håkan som red ett pass på Midde.
Håkan är väldigt ambitiös och vill ha resultat helst igår, vilket gör att han ibland blir lite frustrerad. När vi idag pratade om att det är några trappsteg som ska passeras på vägen upp mot toppen var Håkan helt enig med mig, förutom att han undrade vart hissen låg!
En annan av mina ambitiösa elever är Ingrid som under denna veckan har tagit några intensiv dagar och tränat sitsen. jag har longerat henne så hon helt kan fokusera på att bara hitta takt och rytm och framför allt balans. Det gett resultat. Det kanske är något att starta dagen med en sits träning? Hinna hit innan jobbet och bli longerad i 15-20 minuter och sedan åka och jobba? Bra sätt att komma igång på. maila eller ring mig om Ni önskar boka in en sitsträning. info@ap-ridutvecklling.se

efter lektionerna åkte jag till antuna där jag mötte upp Susanne, Jinnie och Christer. Vi packade in Denz och Didi och åkte mot Lejondal i Bro. Jag för att tävla Denz och Susanne för att tävla Didi.
Det kändes inte alls bra idag. Denz hade lämnat hela motorn hemma och var helt ovillig till att gå fram för skänkeln, så det blev en konditionskrävande fram ridning! När jag får den känslan av att hästen struntar i att jag lägger till skänkeln går jag alltid tillbaka till basic, dvs start och stop. Så det blev många kvivka övergångar för att väcka upp honom, vilket tyvärr knappast hjälpte för han var så seg inne på banan att jag tillslut bröt och gick ut! Ibland får man sådana dagar och det är bara lämna det bakom sig och åka hem och ladda om! susanne gjorde ett jätte bra jobb på en något spänd Didi. Hon är väldigt duktig och bra med hästarna och jag (törs nog utan att fråga Eva, säga att Eva håller med mig) uppskattar henne massor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter tävlingen var det bara att lämna hästarna för att kasta mig hem (tack gulliga Jinnie för all hjälp dag!) och hålla kvällens lektioner så nu ser jag fram mot en varm dusch och en skön natts sömn…

 

 

I morgon drar jag och Denz till Ekeby och tävlar men då tänker jag göra som proffsen och longera på hemma plan innan jag åker. Håll tummarna =)

{youtube}R-PBN04JwhI{/youtube}