Hoppa till innehåll

Det är motgångarna som föder framgångarna

Måndagar är kontorsdag och denna måndagen har inte varit något undantag.
Måndagskvällar innebär också ledig kväll och den har jag tillbringat med hästarna.
När hästarna även är jobbet blir det tyvärr alldeles för lite tid till äkta hästgos! Men det har det blivit i kväll!
Först red jag Löva, medan Eva red Denz, och sen myste vi länge i stallet.
I går tränade Löva och jag för Anna Hedbys och jobbade arbetspiruetter och seriebyten och det var så kul men så svårt!
Jag har haft en liten ridsvacka under några veckor men i går kändes det som att jag började hitta tillbaka lite igen.
Jag lovar er, alla mina elever, att jag verkligen vet vad jag pratar om när jag säger till er på lektionerna att jag förstår att det ibland känns svårt och lite motigt! Jag rider ju själv, och alla har vi våra svackor och demoner att bekämpa. Men jag vet också att det vänder och att det är just dessa svackor som vi faktiskt behöver för att ta vår ridning några kliv framåt. Har vi alltid medvind och framgång behöver vi ju aldrig fundera ut hur vi ska lösa ett problem och det är just problemlösningen som utvecklar oss.
Men, det är inte kul att vara mitt i svackan och det gäller att hitta något som utmanar oss att fortsätta, något som gör att vi inte tappar vårt driv och något som hjälper oss att bli motiverade igen.
Min stora drivkraft handlar om att jag så gärna skulle vilja starta ett SM någon gång i livet. Det är ett högt mål och det kräver väldigt mkt jobb, rätt häst och en engagerad tränare som är där och stöttar, hjälper och utmanar en fram mot målet.
Jag är glad att jag har Anna som verkligen hjälper mig att hitta nya vägar, system och sätt att tänka på men det har också satt mycket av min ridning i gungning och jisses vad värdelös och dålig man kan känna sig när man är mitt inne i en förändring. Där gäller det att tro på sin väg och lita på sin tränare och bita ihop i de jobbiga stunderna och det har jag verkligen fått göra de sista veckorna så hipp och hurra när jag kände de trevande piruettstegen igår och när min älskade häst kändes så mkt finare idag! Det finns hopp…

IMG_0243.JPG

IMG_0242.JPG

IMG_6709.JPG

IMG_7543.JPG