Hoppa till innehåll

CELINE

Veckan har som vanligt gått ganska fort och i morgon är det redan fredag. Ser fram mot nästa helg då Hubertus kommer till Sverige och det blir träning för mig och Denz. Jag tänker ta en riktig ridvecka nästa vecka och intensiv jobba med min egna ridning.
Tyvärr går min ridning på Celine lite sisådär. Det är ju bara igångsättning men idag kändes hon väldigt “knackig” igen och jag hade ett långt samtal med min veterinär som inte var så jätte roligt. Hon ser lite mer realistiskt på detta och är inte så positiv till att det kommer bli ngt annat än en promenad och avelshäst framöver. Celines förra ägare skickade mig gamla plåtar som togs 2007 när jag köpte henne och man kan se att det hänt ganska mkt i det vänstra bak knät sedan dess. Just nu gör jag allt jag kan för att hon i alla fall ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna bli bättre, hon får tom massage 1 gång i veckan. Det är Karen Wild som kommer till mig och om ngt behöver så kolla hennes hemsida www.handsforhorses.se
Nu är det bara att invänta återbesöket som är den 27 mars. förmodligen kommer hon behöva ytterligare en behandling. Om hon inte är bättre i maj så betäcker jag henne. Jag har redan förvarnat Lotti att det kanske kommer en Celine ner till henne. Lotti är även väldigt duktig på rehab hästar så blir det långdraget så finns det ingen bättre än Lotti som kan ta hand om henne. Men det är tråkigt, jag saknar våra träningspass.
Här kommer några klipp när jag och Celine tränar:

{youtube}_2ngIpmP5L4{/youtube}

{youtube}NVdfwNomjdM{/youtube}

Agria har gjort en satsning genom att ge utdömda hästar en andra chans. Ett intressant projekt tycker jag. Det är klart att flertalet av dessa hästar inte kommer tillbaka till den nivån de kanske var på innan men gott nog kan de fungera som tex sällskapshästar eller för motionsridning. I de här fallen har Agria betalt ut försäkringspremien till hästägaren och genom det köpt loss hästen, rehabliterat den och sålt den vidare till en ny ägare som matchar vad hästen är kapabel att utföra. {youtube}9clKS7fYqr0{/youtube}

 

Hur som så hade jag i alla fall ett ganska bra pass på Denzel idag. Vi jobbade mkt serpentinbågar i trav och även övergångar mellan tarv och galopp. Sen avslutade jag med att rida MSVC:2ans galopp serpentinbågar som han tyckte var väldigt onödiga och jobbiga. Men på slutet så gick det bättre och bättre.