Hoppa till innehåll

BOKTIPS?

Idag har jag och Lizz varit hos Per och tränat. Det är så kul att komma igång igen men otroligt vad man tappar kondition och ork fort….

Idag satt Per upp och red och det var  kul och nyttigt att få stå på backen och se hur fin hon är! Det är klart det är mkt jobb kvar med att få henne starkare och det finns en hel del muskler kvar att bygga, men ändå! Pether kom ner till ridbanan och sa hej och tyckte också att Lizz var fin och det var jätte kul att höra så jag var tvungen att messa till Eva, som är i Zermatt och vandrar den här veckan, och skryta lite om vår fina häst!

På kvällen har det varit lektioner, precis som vanligt på tisdagar, och mina elever fick fortsätta att rida med tagen bakdel och hitta teknik samt lära sig att känna vart de har hästens bakdel.  Det var lite extra roligt idag för två av mina elever hade flitigt gått hem och läst sin läxa och kom med lite utskrifter om tagen bakdel och slutor. Ibland kan böcker vara lite förvirrande och det beskrivs lite olika i olika böcker men några böcker som jag tycker är bra och har bra förklaringar är dels Ridhandboken (del 2 handlar mer om rörelse, del 1 är mer grundridning) och Lussans bok, där hon även ger tips om hur hon själv rider de olika rörelserna. Det finns ju även massa texter att hitta på nätet såklart och som med allt annat som ligger på nättet så är några jätte bra och andra mindre bra. Har ni hittat någon bra text eller har tips om bra böcker skriv gärna ett inlägg på min Facebooksida för AP-Ridutveckling så fler kan ta del och läsa dem.
Har ni läst min bok än??

Bilder från dagens träning hos Per

Det är inte alltid jag hänger med på var per säger =)