Hoppa till innehåll

Bloggen: Vilken helg Sweden International Horse Show bjöd på

Vilken helg! Jag är super nöjd och helt slut… Tog en dag välförtjänt ledighet i går.
Fredagens Stjärnstafett med Rickard som bara tränat 1,5 vecka, Musse som red tok fort och Nicke och Mia som kämpade på och Petras häst som inte alls var med för dagen.

IMG_8079.JPG
På fredagen gjorde jag, Lena, Nicke och Rickard en intervju för Horse1 som ni kan se under julledigheten.

IMG_8125.JPG

IMG_8062.JPG Horse1 är en kanal för alla och om du inte redan har den så beställ här!
Under lördagen höll jag en clinic i mässpadocken med Jenny “Velvet” och Sofia Wistam som ryttare på två magiska Clydesdale. De var gigantiska och ägarna berättade att de vägde ca 800kg och åt 20-25 kg hö/dag….

IMG_8310.JPG

IMG_8153.PNG

IMG_8161.PNG
På söndagen var det äntligen dags för stjärnornas hoppning, och det är en lång dag fylld av tidiga förberedelser och vi körde även en indpelningsdag av Stjärnhoppningend sista program.
Det är mycket att hålla reda på, rätt kläder ska på stjärnorna, hålltider ska hållas, autografsignering av stjärnorna, banan ska gås och hästar ridas fram och för att inte tala om nerver som ska hållas i schack!
Men, vilket bra jobb de har gjort våra stjärnor och vad stolta Lena och jag är över dem. Anders “Ankan” var välförtjänt vinnare och Doreen som har varit så rädd och tog hem stilpriset! Så snyggt gjort. Jag minns när hon började träna tidigt i våras, då såg det ut så här.

Och så här sa hon tidigare i våras.

Doreen har även fått fantastisk tränings hjälp av Haide som är hästägare till “Giraffen” som Doreen egentligen skulle ha tävlat på men tyvärr fick det bli ett hästbyte i sista sekunden då “Giraffen” var lite spänd på fredagen. “Giraffen” är en jätte bra häst men vi är alltid lite extra försiktiga och sätter det säkra före det osäkra.
Hästägarna gör ett fantastiskt jobb i vår produktion och är jätte viktiga för oss, utan dem så hade vi ingen tävling. Det krävs väldigt säkra och rutinerade hästar så tusen tack till alla våra hästägare!
Nicke, Yankho och Zara gjorde avsittning och Nickes såg faktiskt lite otäck ut och fick tom en helsida i Expressen. Han slog sig och är lite mörbultad men så pass ok att han kommer och rider redan i morgon. Han är verkligen hästbiten, det är så roligt. Thomas Ravelli var den som hade tränat minst och kom sist in men tappert tog sig runt och var en frisk fläkt i gänget. Tack alla härliga Stjärnor för i år!

IMG_8189.JPG
Någon som är en riktig pärla och ska tackas lite extra och som jag verkligen älskar att jobba tillsammans med är Fabian! Fabian Rodhe är personen som fixar med all logistik. Han är huvudfunktionär för stjärnornas hoppning och har koll på allt, han fixar körschemor, kallar stjärnor och hästägare till träningar, kollar av så att allt med sponsorkläder funkar, ja säg något han inte gör! Men främst så är han en god vän och min stora stöttepelare så tack Fabian för ännu ett fantastiskt år!

IMG_8311.JPG
Tack även till Sweden International horse show, vår sponsor Equality Line, alla duktiga medarbetare på Friends, SVT, Visuell film med Susanne Hamne och Jaqueline Ramel i spetsen och vår publik, min duktiga personal som fixar när jag är iväg, ja det finns många att tacka…
Sist men inte minst min underbara vän och tränar kollega Lena Bredberg!

IMG_7370.JPG
Det är alltid lite tomrum när vi är klara för året men oj vilket roligt år vi har haft! Här är lite blandade bilder från helgen.

IMG_7986.JPG

IMG_8083.JPG kronprinsessan Victoria inviger

IMG_8156.JPG

IMG_8138.JPG

IMG_8177.JPG hästägartrio

IMG_8205.JPG

IMG_8235.JPG

IMG_8275.JPG

IMG_8281.JPG

IMG_8286.JPG