Hoppa till innehåll

Bloggen: Veterinär i Upplands Väsby

Besökte Väsby Djursjukhus idag. Det är inte många gånger Fritz har träffat en veterinär i sitt nioåriga liv! Han har varit en frisk och glad skit genom alla år men för en tid sen hittade jag en knöl till vänster om svansen. Som alla hundägare så älskar jag min hund och fick fullständig panik över att det skulle vara en farlig tumör och bokade in en tid hos veterinären på Väsby Djursjukhus. De var trevliga och tog väl emot oss och var väldigt bra med Fritz och när provet på knölen var tagen så tyckte veterinären att det även var bra att ta ett blodprov och kolla allmäntillståndet ifall jag senare skulle söva honom för att ta bort tandsten som jag frågade dem om. Jag frågade efter priset på sövning och tandsten och det skulle gå på ca 1100kr och det tyckte jag inte var så farligt med tanke på att de söver, så jag sa ja till blodprovet. Jag fick dock en chock när jag skulle betala! 2600kronor!!! Det är klart att det kostar att gå till veterinären, det förstår jag också, men när de berättar att själva provtagningen för knölen som jag sökte för inkl klinikavgiften kostade 1000kr och blodprovet resterande så blev jag faktiskt riktigt sur. Borde man inte informera att ett blodprov kostar runt 1500kronor?  Det var ju inte så att det behövdes ett blodprov för att fastställa vad knölen var. De konstaterade att knölen inte innehöll någon elakartad tumör men rekommenderade ändå att ta bort den, jag var väldigt noga att be dem maila en prisuppgift först. Hade dem gett prisinfo på blodprovet innan, eftersom det uppenbart kostar en slant,  så hade det varit ok men jag känner mig faktiskt lite lurad, att sen tjejen som satt i kassan inte bemötte min reaktion direkt profissionellt utan låtsade som hon inte riktigt hörde att jag ifrågasatte varför de inte prisinformerar över en så stor kostnad gör mig riktigt irriterad, så irriterad att jag tom orkar bemöda mig att göra ett långt inlägg över det…..

  Jag måste tillägga att veterinären och hennes assistent (har säkert någon annan titel) var jätte bra och trevliga jag tycker mest informationen brast och tjejen i kassan skötte situationen dåligt. Tur att Fritz inte behöver veterinär så ofta. Jag är jätte lättad och glad över att det inte var cancer och även om det tar mig emot så är det säkert bäst att lyssna på veterinärens råd, de kan förhoppningsvis sitt jobb.