Hoppa till innehåll

Bloggen: tävlingshelgen avslutad

Tillbaka efter en rolig tävlingshelg i Norrköping/Skärlunda.
Det jag tar med mig mest från den här helgen är hur mkt bättre galoppdelen har blivit efter all träning jag har lagt ner på den och vilken skillnad det gör att vara väl förberedd. Missar händer tyvärr och det är ingen ide att älta för mkt i dem. Jag satsade lite för mkt i den första mellantraven idag och Denz missuppfattade mig och det blev galopp inslag. Den ena bakdelsvändningen tappade vi bjudningen och det blev lite back i den och sen den förbaskade bågen till höger….. Jag måste sitta snett! Jag ska sätta upp Eva och se vad som händer. Det är bra att kunna stå på backen och se för då kanske det blir enklare att veta hur jag ska rida den bättre.
Även om vi efter dagens start fortfarande saknar knappa tre % till kval så känns det så mkt mer ridbart och tävlingsbart och framför allt ger det mersmak till både träning och tävling!

20140602-000028-28179.jpg
Här är galoppdelen som jag känner mig ganska nöjd med!

20140602-000108-68285.jpg
Travdelen finns en del att jobba med och speciellt skolorna som lätt blir alldeles för raka på Denz. Skritten är också ett svårt kapitel! Att det ska vara så svårt att skritta?!?!!
Det här är vad jag ska lägga mkt fokus på nu fram till nästa tävling som är på Överby i slutet av juni.
Men nu är både jag och Denz förtjänta av en ledig helg så nästa vecka,to-sö, åker jag till Barcelona. Det blir dock inte med Denz , han får ha det bra här hemma med Eva, medan jag får en mysig helg med Magnus i ett soligt och varmt Barcelona! Jag ser fram mot några lediga dagar för hur roligt det än är att åka i väg och tävla, rida och hålla lektioner så behöver man ladda upp batterierna så att energi nivån och glädjen fortsätter att vara på topp.

….. Men innan torsdag tänkte jag hinna med två träningspass för Anna Hedbys. I morgon blir det med Lizz, Denz ska få mysa ut i skogen, och på tisdag tar jag och Denz tag i öppnorna och slutorna! Sen är det tv inspelning på onsdag av andra avsnittet till Stjärnhoppningen som ni kan följa på SVT Barnkanalen senare i höst! Nu blir det skönhetssömn :)

Sov gott!