Hoppa till innehåll

Bloggen: tävlingshelg

Vilken toppen helg!
I fredags var det tävlingsdebut för mig med Lizzan och Löva. Jag är supernöjd med Evas och mina fina hästar!
Lizzan, som är väldigt orutinerad, skötte sig galant och kändes jätte fin. Sen är hon inte riktigt klar för MSVC men hon fick hänga med när jag ändå skulle i väg. Procenten blev inte så höga men det hade jag inte förväntat mig heller, hon gjorde det hon skulle så gott hon kunde och vad jag älskar med den hästen är att hon är så ambitiös och arbetsvillig.

IMG_5275.JPG
Arbetsvillig är milt sagt om Löva, han blev så till sig över att få vara på tävling igen så han höll på att krypa ur skinnet av glädje, men han är alltid en gentleman och väldigt snäll. Jag blev oerhört glad när min tränare, Anna Hedbys, kom och hjälpte mig med framridningstänk och det kändes tryggt att ha henne på plats. Det är alltid svårt de första gångerna man tävlar en ny häst för man vet inte riktigt hur den kommer reagera eller hur man rider på bästa sätt i en tävlingssituation. Det var så kul att tävla tillsammans med Löva och jag blev så glad när vi skramlade i hop till kvalprocent och tog vårt första kval redan första starten. Tack Anna för support och alla bra träningstillfällen som ger mig en bra grund att stå på!

IMG_5279-0.JPG

IMG_5280.JPG
Lördagsmorgon åkte jag, Magnus, Fritz och Denz ner till Skärlunda i Norrköping för två dagars meeting. Frida, hennes sambo Pertan och Didi var också med.

IMG_5225.JPG
Denz var lite seg på lördagen men mkt bättre i formen och trots låga procent blev det en 6:e plats, precis utanför placering. Frida har kämpat med en seg förkylning hela veckan och krafterna räckte inte riktigt hela vägen men det tog hon igen på söndagen och red en jätte bra ritt. Frida är en väldigt duktig ryttare och Didi såg fin ut. Denz var mkt mer framåt i dag och nu är vi äntligen tillbaka över 60% sträcket! Det räckte tyvärr inte till ett kval men jag känner mig ändå nöjd.

IMG_5261.JPG

IMG_5271.JPG

IMG_5231.JPG
På gården fanns en väldigt närgången fågelmåsunge som pep och skrek hela dagen och tiggde mat från alla som tävlade.

IMG_5273.JPG

IMG_5266.JPG
Under helgen hann vi ockdå förbi min syster med familj för att fira min systerson Liam på hans tre års dag. Jag är ju från Östergötland så för mig är det perfekt att tävla runt Norrköping och även hinna träffa min familj.

IMG_5237.JPG

IMG_5242.JPG
Mamma & syster Sandra

IMG_5276.JPG
Liam med presenten han fick av mig och Magnus.
När jag kom hem så tog jag söndagens sista grupper och sen kom mina söndagskillar och red. Patrick är grym på massage så jag hade turen att få hjälp med min minst sagt möra kropp efter helgens alla starter, min nacke och axlar hade en hel del knutar som Patrick delvis lyckades fixa bort, tusen tack!

IMG_5277.JPG
I natt kommer jag sova gott och i morgon blir det en vilodag för min kropp och hästarna.

IMG_4688.JPG
Nästa helg blir en tävlingsfri helg, då fyller min underbara sambo Magnus år så då blir det födelsedagsfirande nere i Skåne.
Sov gott, det kommer som sagt jag att göra :)