Hoppa till innehåll

Bloggen: SM final söndag 10.55, Horse1

Nu är jag på plats i Karlstad för att kommentera seniorernas SM final som sänds på Horse1. Det är jag och Marianne Esseen-Söderberg som tillsammans ska kommentera de 15 ekipage som i morgon kommer slåss om SM-titeln. 

I fredagens kvalklass, som gick i Grand Prix, försökte 29 ekipage nå blande de 15 bästa och med minst 62% kvala vidare till morgondagens Grand Prix Kür. Det är ett program som rids till mysik och innehåller 16 bedömningspunkter som ryttaren själv korrigerar och väljer vart olika moment ska placeras, allt i en harmoni till sen musik som har valts ut. Är du nyfiken på vilka regler och hur en GP Kür bedöms så kan du läsa mer här, och härhittar du de bedömningspunkter som programmet måste innehålla.
Patrik Kittel är regerande mästare sedan 2010 och är på plats för att försvara sin titel. Allt kommer sändas i Horse1 med start kl 10.55 och det blir även några intervjuver med lagkaptenen Bo Jennå, Charlotte Haid-Bondergaard och såklart Patrik Kittel. Det är lite pirrigt men väldigt väldigt roligt att få kommentera 2015 senior SM, hoppas du är med mig och tittar.  

  
 Jag håller även tummarna för bättre väder för i dag har det öst ner här i Karlstad och Hammarö.  

<div