Hoppa till innehåll

Bloggen: Rasmus på boka-sidan och mot ny vecka.

Nu ligger äntligen de nya tiderna för Rasmus Haid-Bondergaard uppe på boka sidan. Ni som tidigare bokat in er och mailat att ni ville behålla er plats är redan inbokade. Den 10-11 april blir alltså datumet för träningar med Rasmus. Alla är hjärtligt välkomna att komma förbi och ta en fika och inspireras. Ni som rider lektioner kommer behålla era tider som vanligt men denna dagen passar vi på att njuta av utebanan.

Var lite överambitiös idag och trodde jag skulle fixa att hålla mina lektioner som vanligt men min röst svek mig redan efter lektion ett. Det är så skit tråkigt att inte kunna hålla lektioner och behöva hålla sig hemma. Jag hoppas att rösten bättrar på sig tills i morgon och det inte blir långvarit.
Lizz hade i alla fall överskottsenergi som hade räckt för oss båda idag och var riktigt dum mot sin ryttare som skrittade ut henne. Hon blev rädd för något vid utebanan och kastade sig hemåt i full galopp och var helt ostoppbar så hon galopperade rakt in i sin box med ryttare på. Det var ren tur att ingen skadade sig. Ibland förstår man sig inte på hästar och man märker hur lätt ett fridfullt ögonblick i solen kan förvandlas till en okontrollerbar tur hemåt. Jag vill verkligen betona att ryttaren i fråga inte gjorde något tokigt eller oansvarigt och var väldigt duktig och proffsig  i situationen som uppstod,  jag får helt och hållet lägga skulden på Lizz och jag är verkligen jätte glad att ingen skadade sig!
Hästar är ju flyktdjur och det är därför viktigt att alltid vara närvarande och ha i beräkningen att saker kan inträffa, det är därför det är så viktigt att aldrig prata i telefonen i samband med hästhantering.
Jag kan säga att Lizz ligger på ett stort minus konto idag och hon fick faktiskt ta sig direkt ut från boxen och in i ridhuset för att fortsätta skritta tills hon blev ledd in i boxen.

Visst är det fascinerande med dessa hästar! Ibland känns det som  ett steg fram och två steg tillbaka men så är det kanske med det mesta man sysslar med?
Att driva företag kan också vara lite fram och tillbaka och man hinner ju tänka så mkt när man ligger på sofflocket och är sjuk och jag är så glad och tacksam över hur AP-Ridutveckling ser ut i dag till skillnad från när jag startade upp i årskiftet 2005/2006.  Det har varit (och är…) en otroligt rolig resa. Alla mina kunder är såklart en stor del av den resan,  men det är också viktigt att komma ihåg alla dem som har funnits där (och finns)  ut med vägen och hjälpt till att göra saker möjligt och de som har bidragit till att man har utvecklats och lärt sig mer.
Det är inte alla vägar man har valt som varit skit smarta men de har lett till att man lärt sig något nytt och för varje val man har gjort har det även kommit nya möjligheter.  För mig är det viktigt att få göra något jag brinner för och jag älskar mitt jobb,  och jag är väldigt glad att jag har möjlighet att göra det jag gör.
Det är nog bra att stanna upp någon minut ibland och faktiskt tillåta sig själv att vara lite nöjd med det man har omkring sig, eller hur?!
Visst borde vi alla bli duktigare på att  vara mer stolta över oss själva och visst behöver vi även  ibland bli lite bättre på att tala om hur stolta vi är över våra nära och kära omkring oss ….
20140313-215543.jpg

Nu ska jag ta en tidig kväll och hoppas på att kunna sova bort de sista spåren av förkylning eller vad det nu var jag lyckades dra på mig för nästa vecka innehåller massa nya roligheter som jag ser fram mot.
Förutom alla mina roliga lektioner så blir det bla  möte med  Sweden horse show planering, Eva och jag ska iväg på ett litet måndagsäventyr,  mitt Marathongäng ska träffas och planera in vart årets Marathon ska springas, det är äntligen dags för månadens Eva-karin träning, Vi ska till Görvälns slott där Jenny (Velvet) agerar Dj, jag ser fram mot att få svärföräldrarna på besök och sen avsluta veckan med att fira en vän som fyller 50 år……  Sorry, finns ingen plats för förkylningar…. ;)

20140310-222901.jpg