Hoppa till innehåll

Bloggen: Programridning för Eric Lette.

Eric Lette, A-tränare i dressyr och A-domare med internationella uppdrag, kom till oss på Antuna Gård i går. Jag är otroligt glad över att få ta del av hans kunskap och fick många goda råd med mig. Vi hade programridning och det var Anna Hedbys som hade ordnat och inte nog med det så dukade hon även upp med goda smörgåsar och fika. Anna är min “vardagstränare” (det låter så trist men dess mening är precis tvärt om, hon är en väldigt viktig person i mitt liv när hon nästintill dagligen hjälper mig att komma närmre mina ridmål) och Eva Karin Oscarsson, som jag tränat för i många år, försöker jag få till ett par träningar/månad med. Det är för mig en väldigt bra kombo och att sedan få krydda till det med lite extern inspiration är riktig lyx! Jag behöver fylla på mitt inspirationskonto precis som alla andra och att träna program för Eric Lette gav jackpot på kontot!  

 

Jag red MSVC på både Lizzan och Bugge. Nya häst-nya kval och jag planerar att ta första starten med Bugge redan till helgen. Med Lizz fick jag hjälp med att öka minska galoppen och påminnelsen att hon måste lära sig att vänta på mug och inte bara vräka sig på. Med Bugge böev det många enkla byten mez fokus på skrittkvaliteten. Det jag tar med mig mest från dagen är Erics ord om att tävling är tävling, då måste sakerna sitta men träning är till för träning. Få inte panik de gånger det inte fungerar utan gör om och öva tills det sitter. Kloka ord och jag gillade Erics lugna och metodiska sätt att undervisa och jag hoppas att han kommer flera gånger, passa då på att sätta er på läktaren och ta del av hans kunskap.