Hoppa till innehåll

Bloggen: påskägg och TR tankar

Hur har er påskhelg varit? På landet eller kvar i stan?
Jag har haft några lektioner och träningar men hunnit med lite ledighet där i mellan!
Jag blev jätte glad över de fina påskäggen jag fick av några elever, tack gulliga! Dels älskar jag godis sen blir man ju alltid glad över ett påskägg!!!

20140422-233450.jpg

20140422-233511.jpg

20140422-233525.jpg

20140422-233556.jpg
Vill ju gärna tro att jag är så här påsk smärt men Magnus hade också köpt ett påskägg till mig så jag lovar att både vågen och jag skulle få en chock om jag ställde mig på den efter att ha myst i mig allt påskgodis!!! Så jag låter nog bli….

20140422-234017.jpg
Men å andra sidan så har jag lite att ta av under veckans löpträning! Jag vill ju inte riskera att tyna bort ;)
I fredags tränade jag och Denz för Anna Hebys och nu jobbar vi med delarna ur program. Det är viktigt att känna sig säker och trygg i det program man ska tävla och därför tycker jag att det är smart att bara välja ut två program som man tävlar under en säsong men dem två kan man väldigt bra och när man tar placeringar i dem byter man program till två andra.
Tyvärr är det inte alltid så lätt eftersom det inte alltid finns just de programmen att välja på eller man hamnar som reserv i TDB (Tävlingsdatabasen)
Det finns mkt bra med TDB men just att komma med på en tävling utan att hamna på reservplats är riktigt trickigt och där borde det tänkas till ytterligare för att hitta ett bättre system. Jag har tidigare varit engagerad i tävlingskommittén och vet att det är lättare sagt än gjort men helt fel tycker jag inte att de gamla birtlottningskorten var och där borde det gå att hitta något liknande i TDB.
Det är även på gång att ändras i TR (Tävlingsreglementet) så till alla som tävlar, läs igenom förslagen innan den 28 då det är sista dagen att komma in med synpunkter. Ett förslag är att ta bort kandaret i MSVC klasserna och införa endast träns samt att det ska bli tillåtet att rida med träns i Grand Prix. Det senare tycker jag är ett bra tillägg då en del föredrar tränsbett och varför skulle man inte kunna få välja det även i de högre klasserna? Det är ett bra tillägg sett ur hästperspektiv, däremot skulle jag gärna vilja kunna fortsätta välja träns eller kandar i MSV C som är en kvalklass. Tänk att behöva rida en spänd och pigg häst på bara träns? Jag vill gärna kunna ha möjligheten att välja ett kandar till en sån häst. Det är säkert många som inte håller med mig och tycker att hästen ska vara så pass lydig att den fungerar på ett träns och det har jag full förståelse för och håller till viss del med men det är inte alltid hästen fungerar på tävling som hemma och de första gångerna kanske den är spänd och sen med mera rutin lugnar den ner sig.
Hur som, här hittar ni här kan du ha synpunkter på TR

20140422-235847.jpg
På tal om något helt annat…. Så här mysigt hade jag det i går på Strandbryggan när Magnus och jag njöt i vårsolen! Visst har det varit fantastiska dagar! Älskar våren!

20140423-000002.jpg