Hoppa till innehåll

Bloggen: Ny tävlingshelg för mig & Denz

I dag har Denz och jag tävlat i Skärlunda.
Han var så fin på framridningen och galoppen kändes helt magisk. Det var skit kul. Jag har jobbat väldigt mkt på galoppen den senaste tiden för den har varit väldigt svår. För några månader sedan la han ofta in en tvärnit när han tyckte det blev för jobbigt men det är faktiskt borta nu. Han breddade väldigt mkt bak och det var jätte svårt att få honom att trampa under sig, det är mkt bättre nu och jag kan tom lägga 10 m volter i galopp vilket kändes som en hel omöjlighet förut.
Vad jag har gjort är att jag under nästan en månads tid bara galopperade framåt i ett högt tempo så han fick ta i ordentligt, jag sket i formen och bara gasade, tempoväxlade och gasade igen. Ca 20 minuter per pass fick han galoppera på och allt eftersom hittade jag mer och mer framåtbjudning och då började jag rida massor med förvänd galopp och ännu mera tempoväxlingar. På Denz har det fungerat för nu känns galoppen mkt mer bärig och lättsam även om vi har en bit kvar till en MSVB galopp…
De enkla bytena har vi också tränat mkt på dels genom att vända upp på meddellinjen och nästan stanna för att sedan gasa på och ta upp igen, sen har jag även gjort en mängder galopp och skritt övergångar! Jag är jätte glad över all hjälp och träningstips jag har fått av Anna Hedbys.
Idag fick jag betalt för alla träningtimmar jag har lagt ner! 7:a på ett enkelt byte och en 8:a på den ökade galoppen och i den allmänna bedömningen skrev domaren att det var en häst med en trevlig och bra galopp! Men det är ju tyvärr inte bara galopp i programmet utan även skolor och det blir nästa del att tok jobba på för han blir för rak och det drar ner massor på poängen!
Jag känner mig ändå nöjd. Vi åkte ner själva, han är en pärla att åka med, enkel och snäll att fixa i ordning och en gentleman på framridningsbanan.
I morgon är det ännu en klass på morgonen så det är bara att jobba vidare 3 % till så har vi satt vårt sista kval. Det är öppnan och bakdelsvändningar och den ruskigt svåra ökade skritten som i dagaläget måste sitta bättre! Jag älskar min (och Evas) häst!
Nu sitter jag på ett hotellrum i Norrköping och myser framför tvn och njuter av en lugn och skön lördagskväll! Hoppas er kväll också är bra!

20140531-212508-77108307.jpg
Foto: Christoffer Edling