Hoppa till innehåll

Bloggen: koncentration och fokus

Jag försöker skapa en ny rutin! Det är inte alltid lätt att hitta arbetsro när man har många järn i elden och det gäller speciellt för mig i arbetet med hästarna. Ett ridpass kräver koncentration och fokus vilket kan vara lätt att tappa, det kan vara allt ifrån att någon kliver in på läktaren, en ridkompis som vill höra hur gårdagens middag var i all artighet eller en gräsklippare som brummar igång alldeles utanför. Så kan det vara för mig i alla fall och därför har jag beslutat mig för att kliva upp tidigt på morgonen och ha dagens viktiga möte med min häst alldeles i fred. Missförstå mig rätt, jag tycker att sällskap är jätte trevligt och jag svarar gärna på frågor som dyker upp men just dagens stund med min häst där vill jag lägga min odelade fokus på det vi gör för stunden.  Just när jag kliver upp känns det som en tokig ide men när klockan närmar sig 09.00 och alla tre hästarna är motionerade och jag sitter med en kaffekopp i handen i stallets lounge, då känns det bra!  

 

Den här veckan är det tävlingsfokus igen och på fredag åker Bugge och jag ner till Finspång och tävlar hela helgen. Det är MSVB och jag tränar för fullt på att få Bugge lite mer avspänd i bytena. Det går jätte bra med de första men när jag gjort några stycken eller vill lägga i vart fjärde, då eldar han igång och det blir jätte svårt. Löva är lite lättare i bytena men han har sina små saker för sig också så det finns alltid delar att jobba på… 

    

Det får bli lite Löva bilder idag, det känns som det var länge sen han fick vara med. Vi har ju satt igång honom under våren och nu börjar det kännas som att han sakta men säkert är påväg tillbaka. Det var så segt med hans operation av griffelbenet förra våren och nu en känning på gaffelbandet som säkerligen hörde ihop med operationen. Nu håller jag alla tummar att han ska få vara frisk och kry. Han ser ut som en liten tjock ponny i boxen men är så fin när han går och har ett härligt glatt humör. Lizz kan vara lite mer egensinnig och sur ibland medans Löva alltid är glad och en riktig arbetsmyra. 

Jag har flyttat ut på altanen under eftermiddagen och kontorsjobbar i solglimtarna, det känns lyxigt! Ha en härlig måndag.