Hoppa till innehåll

Bloggen: Halmpellets och en snarkandes hund

Envisa förkylning…
Det är så lätt att ta i lite för mkt när man känner sig bättre och så blir det ett steg tillbaka! Vet att jag gnäller över förkylningen men jag känner att jag är klar med den nu men den vill inte riktigt släppa taget…

I dag hade vi en kolik häst i stallet och det är så vanligt nu när det blir kallt och varmt om varannat. För er med egna hästar var lite extra noga med att era hästar dricker ordentligt och som ett litet tips brukar jag ge mina en liten dos med Loppfrön på vårkanten och höstkanten när det är lerigt och fryser och tinar om varannat. Loppfröna hjälper till att rensa mage och tarmar och minskar risken för sandkoliker dvs när det bökar runt i leran och får i sig bakterier och sand som fastnar och täpper till.
Ett annat hästägar tips är RS halmpellets! Jag har ställt alla mina hästar på det under en test period och det är som att mocka kattlåda! Jag mockar väldigt sällan för att spara på rygg och axlar men med detta strömedlet kan jag sila och pyssla lite på kvällen och enkelt kvällsmocka utan att det är tugnt och bökigt och det gör att min personal blir lite glada på morgonen eftersom det även blir mkt enklare för dem. På mina hästar fungerar halmpelletsen jätte bra och till dem hästar som är lite grisigare av sig (vill ju ogärna hänga ut vilka men…. …. Två damer bredvid varandra måste ha slutit någon sorts pakt i hur man kan total haverera en box och grisa ner mest under minst timmar??!!!…..)
Undviker vi att blöta pelletsen och lägger ner den nya pelletsen i “kattlådegroparna” där kussklumparna tagits bort och täcker över med gammalt strö, du minimerar man risken för att de knastrar i sig pelletsena vilket i oförsig är ofarligt men väldigt onödigt. Till de lite torrare herrarna i stallet sprättar vi upp påsen och vattnar lite lätt och låter det svälla i påsen innan vi lägger in. Sabina som jobbar här är halmpellets proffs så den smarta bevattningstekniken kan jag tyvärr inte ta åt mig äran för!

Egentligen tänkte jag skriva om Fabians och mitt besök på Hästsportsmässan, vårt möte med produktionsbolaget och påbörjad casting där vi i dag träffade en super trevlig blivande stjärna som jag ser fram mot att få jobba med OCH en bra biofilm jag såg igår! Men det får bli morgonens inlägg för nu är dagens ork över och jag ser fram mot att krypa ner i en uppvärmd säng! Ja, ni som följer mig på Instagram vet ju vad som händer om jag inte lägger mig i tid! Min säng blir upptagen av en raklång, snarkandes Fritz som jag faktiskt har lärt att han inte får sova i sängen, det har bara tagit väldigt dåligt!

20140319-003643.jpg

20140319-003658.jpg

20140319-003712.jpg

20140319-003726.jpg

20140319-003742.jpg

20140319-003754.jpg

20140319-003806.jpg

20140319-003826.jpg
Ja som ni ser… Det har ju hänt några gånger förut……
Sov gott!