Hoppa till innehåll

Bloggen: första ridpasset

I dag hyrde vi en bil i Lissabon och körde mot Avis via vackra Evora där vi åt lunch.
Det var inte en helt enkel match att hyra bil i dag, uppenbarligen ville även alla nyinflugna resenärer också hyra bil så mitt tips, from nu, är att alltid förboka bil redan från Sverige. Det är tur att jag har så glatt och okomplicerat resesällskap för trots väntan och lite trassel så löste sig allt jätte bra och vi hade en mysig bilresa mot Avis.
Det ligger ca 14 mil från Lissabon mot spanska gränsen och lite uppåt, med jätte vacker natur.
Jag älskar verkligen Portugal och är så glad att jag har fått möjligheten till att hitta det här, för mig, perfekta sättet att kunna komplettera min ridning och även att kunna ta med elever hit.

Som jag tidigare har skrivit så är det inte själva ridningen på just lusitano hästen ( även om de är vansinnigt vackra!) som lockar mig utan mer möjligheten till att få ta del av dessa duktiga portugiser och deras sätt att träna hästarna. Lusitano hästen har mkt bärighet men inte lika mkt påskjut som hästarna hemma och de är också kvickare i benen och rör sig på ett annat sätt så för mig är det väldigt lärorikt och jag hoppas kunna ta med mig det till mina hästar hemma genom att lära mig förstå och känna in så jag kan förändra takten och på sikt lära mig hur jag kan få kvickare ben i mina egna hästar. Kanske lite långsökt och svårförklarat men vad jag kämpar just nu med i min egna ridning är att kunna länga och få luftigare framben utan att hästen rusar iväg. Jag vill att den är kvar men gör rörelsen större och med mer gest.
Jag vill lära mig att sätta mer samling i mina hästar utan att förlora energin och vad kan då vara bättre än att träna på en hästras som är experter på att samla sig men ändå är energiska?!
Roligt är det i alla fall och jag tror både Eva och Therese höll med om det efter vårt första ridpass här.
Jag fick återigen rida den lilla svarta hingsten på 5-år som jag blev alldeles förälskad i sist jag var här och han var precis lika rolig att rida som jag mindes. Jag fick också beröm för att ha gjort min hemläxa och jag lyckades sätta mkt bättre tempo och takt i den fina lilla hästen den här gången.

Nu har vi precis avnjutit en god middag och pratat häst hela kvällen så nu blir det en god natts sömn och i morgon kör vi två ridpass, men innan dess ska jag starta upp med en löparrunda bland de vackra korkekarna.
Sov gott!

20140707-003531-2131093.jpg