Hoppa till innehåll

Bloggen: fälttävlan och nyckel på vift.

I dag har jag haft ännu en svettig träning med Denz för Anna Hedbys! Han var jätte fin på slutet och vi red lite program som avslutning men jag fick verkligen kämpa! I morgon ska han få hoppa lite och göra något annat. Jag brukar försöka lägga upp veckans träning med två dagars dressyrjobb och en dag hoppning, två dagarsdressyr jobb och en dags uteritt och en dag att jogga eller träna eller vad som känns behövligt. När det är tävlingssäsong är det inte alltid upplägget fungerar så den här veckan får bli en tur ut på lördag och dressyr jobb på fredag, för på lördag tävlar vi på Vallatorp.
Nästa helg är det två dagar i Skärblacka så eventuellt blir det vikarie på söndagen men jag har bett att få en tidig starttid så då hinner jag nog pipa hem i tid.
Sen tänkte jag ge både honom och mig två veckors tävlingspaus och tre dagars skritt ute 2-4 juni. Sen avslutar jag säsongen på Överby sista helgen i juni och i Dyltabruk första helgen i juli med ett tredagars meeting och då får Denz två veckors vila.

Men först ladda tills lördagens MSVC:2a på Vallatorp.

Någon som har en imponerande meritlista när det gäller tävling är Maria Bredberg. Hon tävlar fälttävlan och visade några bilder från förra tävlingen och jag kan inte annat än beundra henne och alla där ute som rider fälttävlan! Vilken sportgren! Vilket mod, vilka hästar. Kolla på dessa häftiga bilder.

20140520-235353.jpg

20140520-235411.jpg

20140520-235405.jpg
Fälttävlan är från början en militär gren som togs fram för att testa hästen och ryttarens mångsidighet och innehåller dressyr, banhoppning och terrängritt.
Det kräver en häst som är snabb, modig och framförallt lydig och en ryttare med stort mod och som skickligt kan bemästra sin häst i de alla tre delarna.
Min goda vän och kollega Lena Bredberg, som inte helt oväntat är Marias mamma, är fälttävlans tränare.
Här kan du läsa mer om Lena, Maria och Anna Bredberg.

Nu ska jag krypa ner i sängen och idag uppskattar jag verkligen mitt hem! Lars kom med vår lastbil idag efter den varit på service. Vilket fantastiskt jobb han har gjort Lars! Den är jätte fin inuti och nu väntar en behandling utvändigt så den blir lackad och fin. Det finns plats för 4 hästar och vi har en bodel med sängplats för tre, ett mini kök, WC med dusch. Jag är jätte nöjd och längtar efter att den ska börja rulla mot tävlingarna. Vi ska försöka oss på en premiär till helgen men då får Lars köra, jag har inte riktigt kommit igång att ta mitt C-kort ännu…
Och vad har detta med mitt hem att göra? Jo! Lars var så snäll och körde även min SAAB till vår bilmeck i Södertälje när han ändå skulle dit och hämta sin bil och vad satt på bilnyckelknippan om inte min hemnyckel!!! Det kom jag på 22.30 när min sista lektion var slut och Magnus är på jobb i Norge så han är inte hemma….
Jag kan upplysa er om att en jourhavande låssmed kostar ca 4600kr. Redo att sova i lastbilen eller ta in på hotell kom jag tack och lov på att jag hade ett par extranycklar på kontoret.
Vilken tur, bort med hemnyckeln från bilnyckelknippan och genast se till att en extra nyckel finns hos grannen!
Så nu kryper jag ner i min underbara säng!!!