Hoppa till innehåll

Bloggen: Bra ridpass i varmt väder

Efter att varit ledig i fyra härliga dagar i Barcelona var det så mysigt att umgås lite extra med mina fina hästar.
Jag har turen att ha bra medarbetare och en underbar delhästägare som tar super väl hand om hästarna när jag är borta.
Denz kändes jätte fin idag och han har blivit väl riden när jag varit borta även om det är lite som att ha sin speciella inställning i bilstolen när man kör bil. Det spelar ingen roll hur bra någon annan har kört din bil man vill ändå ta några sekunder till att fin justera sätet så det blir så där extra rätt för just dig. Förstår ni hur jag menar?
Det är därför jag är så glad att dela häst med Eva för det enda jag måste justera är stiglädren för hon har mkt längre och snyggare ben än mig!!!

De gånger jag har varit i väg några dagar eller inte haft möjlighet att rida brukar jag alltid på den första dagen jag rider igen göra mkt grundarbete. Dvs jag stämmer av att gas, broms och blinkers fungerar som jag vill att de ska fungera och jag jobbar mkt med övergångar för att få mina hästar alerta och framåt för skänkeln. Det är ett grund jobb som alltid behöver stämmas av och finas i det dagliga arbetet. Jag gör det bar lite extra mkt och tydligt de gånger jag inte ridit på några dagar.

Jag tänker lika när jag sitter upp på en okänd häst första gången. Jag vill veta att gas och speciellt bromsen fungerar. Jag börjar att kontrollera det i skrit genom att lägga in halter och senare trav och skritt övergångar. Är det en okänd häst hör jag alltid med den som ansvarar för hästen om det är något speciellt jag bör tänka på och jag sitter aldrig upp med sporrar och spö den första gången.
Nu för tiden ska jag erkänna att det är väldigt sällan jag sitter upp på några hästar som inte är mina men då och då händer det och för er som rider på ridskola eller andra former av ridverksamheter tex hos mig kan tänka på det när ni provar en häst för första gången.

Mina hästar var fina idag och jag kommer säkert ha lite träningsvärk i morgon av både en löprunda och ridpass. Det räcker ned några dagars ledigt, när man är van vid att rida carje dag, för att få lite känning av träningsvärk…..

20140609-225616-82576782.jpg