Hoppa till innehåll

Bloggen: Bästa hästarna!

Vilken bra träning jag har haft idag med Lizz & Denz för Anna Hedbys.
Lizzan kändes så fin och mkt mer lösgjord idag och galopparbetet kändes super. Lizz har så stor galopp och blir ibland lite framtung och igår jobbade vi mkt på att få upp henne så hon blev lättare fram och det satt lvar idag. Det är sån skillnad på Lizz och Denz! Denz får man väcka upp och påminna medan Lizz är med på noterna på en gång och är väldigt överambitiös och arbetsvillig.
Lizz och jag jobbade även på den förvända galoppen och den känns jätte bra med henne. Igår gick Anna lite bakom med pisken och hjälpte mig trampa in bakdelen på Lizz och det fortsatte vi med i dag och hon var direkt med på noterna. Anna är väldigt noga att ge lite godisberömm och även det har Lizz snappat upp så hon trampade med glädje på och inväntade sin belöning! Det är så mkt ridglädje att sitta på henne. Hon är stor som ett hus men ändå så lättsam att rida.
Anna pratar mkt om att ha ett system när man rider och att jag nu, med Lizz, ska jobba genom grunderna och stärka henne i det. Hon ska trava på göra diagonaler i skänkelvikning och sen kunna galoppera på i både rättvänd och förvänd galopp i båda varven och att jag varje gång rider igenom de vägarna ungefär som ett program så att Lizz känner igen sig och förstår sin uppgift.
Två dagars jobb, en vilodag, tre dagars jobb och en uteritt. Så är mitt och Lizz upplägg några veckor framåt.

Denz var lite mer svårflirtad idag. Hsn myste ut i skogen igår och dagen efter en mysdag tar det alltid en stund att skramla i gång honom men när han väl kom igång gick han super trevligt. Jag nöter på mina serpentinbågar…. Vänder kors och tvärs och hit och dit och rullar på i samma galopp. Jag gjorde ett helt gäng serpentinbågar och många av gångerna var han kvar i högergaloppen men några bytte han. Jag ska träna dem intensivt nu fram till 27 juni då vi gör nästa start och som även blir säsongens sista start. Därefter tar vi tävlingsledigt fram tills augusti. Jag har redan börjat kika på höstens tävlingar och börjat lägga upp en preliminär tävlings plan.

Nu är jag mör i kroppen. Cissi och jag började ju dagen med ett löparpass (och lite powerwalk) vi var i alla fall ute en timme! Jag börjar få lite träningspanik inför novembers maraton i Istanbul. Jag behöver verkligen lägga upp en plan även där!

I morgon är det inspelning av det andra tv avsnittet i Stjärnhoppningen. Yankho var här och tränade idag. Det är roligt att få följa dem från början med de första vingliga travstegen till att de hittar sin balans och får kläm på lättridningen. Jag tycker Yankho gjorde framsteg i dag och han travade själv på Midde varv efter varv. Jag kan tänka mig att han kommer ha en just träningsvärk i morgon!

20140603-235624-86184845.jpg

20140603-235652-86212336.jpg
Bilderna ovan från Cissis & min frukost efter vårt lilla pass. Älskar min enkla mixer där jag snabbt slänger ner diverse frukt och på någon sekund får en smoothie. Sen lite kvarg, keso, kanel och Pauluns Granola, mums och nyttigt!

20140604-000012-12056.jpg
Fritz undrade vart hans tallrik var?!

20140604-000111-71505.jpg
Efter frukosten satte jag mig och gjorde lite kontorsjobb. Visst har jag härlig utsikt från min arbetsplats?! Jag älskar syrener och just nu blommar de för fullt utanför fönstret och lite snett nedanför går grannens får. Jag älskar att bo på landet.

20140604-000321-201622.jpg
Bästa Susanne var här idag och hjälpte mig att fixa i ordning hästarna inför träning. Om ni undrar hur jag får de så blanka och fina, fråga Susanne hon är en mästare på att fixa med hästarna.

20140604-000555-355432.jpg